Yarışmanın finali; Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde yapıldı. 49 okul arasında finale kalan; Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu, Kocatepe Ortaokulu, TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Özel Doğa Ortaokulu ve Özel Okyanus Ortaokulu birinci olmak için büyük çaba harcadı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan yarışmada; 20 soru yöneltildi. Büyük çekişmeye sahne olan yarışmada 20 sorunun tamamına doğru cevap veren TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu birincilik için yarıştı.

Yedek soruyu doğru cevaplandıran Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu topladığı 210 puanla yarışmanın birincisi oldu. 200 puan alan TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ikinci, 180 puan toplayan Özel Doğa Ortaokulu üçüncü oldu.

6 okulun yarıştığı yarışmada 170 puanla Özel Okyanus Ortaokulu dördüncü olurken; 160 puan toplayan Kocatepe Ortaokulu ile Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu beşinciliği paylaştı.

Söyleşiler, Etkinlikler ve Daha Fazlası! Yıldız İşletme Kulübü'nden Yıldızlarla Dolu Kariyer Panayırı Söyleşiler, Etkinlikler ve Daha Fazlası! Yıldız İşletme Kulübü'nden Yıldızlarla Dolu Kariyer Panayırı

Yarışmanın ardından ödül töreni gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali ile okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 49 ortaokul arasında yapılan ele sonucunda 6 okulun finale kaldığını söyledi.

Bu yarışmanın her yıl düzenlendiğini aktaran Bilican, "49 okul arasından buraya kadar kalmak önemli bir detaydır. Birinci, ikinci, ve üçüncü okullarımızı tebrik ediyorum. Burada emeği geçen her kim varsa hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın birincisi bütün okullarımız. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

"49 resmi ve özel ortaokulumuz arasında ön eleme sınavında Sosyal Bilgiler, Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Genel Kültür sorularından 40 soru yöneltildi. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, yapılan ön elemede finale yarışmaya katılan 6 okulumuz kaldı" diye konuştu.

Yarışmanın birincisi olan Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine hediyelerini takdim eden Kaymakam Ali Akça ise yarışmaya katılan öğrencileri tebrik ederek, bilgi yarışmasının Hababam Sınıfındaki yarışmayı anımsattığını kaydetti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmaya katılan okulların müdürlerine de plaket takdim edilirken; Türk Halk Müziği Koro Şefi Yücel Düzel, bağlamasıyla müzik ziyafeti sundu.