2021 yılında Alibeyköy bölgesinde kurulan yeni hayvan pazarının çatısına kurulacak güneş enerji panelleri ile İnegöl Belediyesi'nin yeni hizmet binasının enerji maliyeti karşılanacak. Proje, 30 milyon TL maliyet ile 5 yıl içinde kendini amorti edecek şekilde planlandı.

İnegöl’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı İnegöl’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kredi kullanımının tercih edilen bir yöntem olmadığını belirtti ancak projenin 1 ay içinde devreye alınabilmesi için bu yöntemin seçildiğini ifade etti. Ayrıca, projenin enerji fiyatlarındaki artış durumunda daha hızlı geri dönüş sağlayacağını belirtti.

İYİ Parti grup sözcüsü İsmail Karaman, projeyi mantıklı bulduklarını ancak yüksek faiz oranlarıyla kredi almanın ne kadar mantıklı olduğunu sorguladı. İYİ Partili meclis üyesi Dursun Öztürkoğlu ise, İnegöl'ün elzem sorunları için neden kredi çekilmediğini ve projenin topluma ne fayda sağlayacağını dile getirdi.

Gerçekleştirilecek proje, yılda yaklaşık 2.049.125 kWh enerji üretecek ve bu enerji yıllık 500 hanenin enerji tüketimine eş değer olacak. Ayrıca, projenin doğaya faydası olarak 1 yılda 1768 ton karbondioksit salınımının engellenmesi ve bu miktarın 147.345 adet ağacın karbondioksit emisyonuna denk gelmesi bekleniyor.

Yapılan sunum ve tartışmaların ardından gerçekleşen oylamada, projenin gerçekleşmesi için İnegöl Belediyesi'nin 30 milyon TL kredi çekmesi için İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'a verilen yetki, oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: Umut Gökdaş