İkinci el otomobil piyasasında en çok tercih edilen modeller arasında Fiat Egea, Renault Clio ve Renault Megane öne çıkıyor. Özellikle Fiat Egea, C Segment Sedan kategorisinde yer alması, Türkiye'de üretilmesi ve sunduğu fiyat-performans avantajı ile ilk sırada bulunuyor. İkinci el piyasasının bayram sonrası dönemde hareketlenmesi beklenirken, özellikle 3 yaşına kadar olan otomobillere talebin arttığı gözlemleniyor.

İlkbahar ayları ile birlikte ikinci el otomobil piyasasında bir toparlanmanın başlayacağı ve talebin artarak ikinci el otomobillere kayacağı öngörülüyor. Sıfır otomobil fiyatlarının yüksek seyretmesi ve uygulanan fiyat artışları sonrasında, kullanıcıların tercihlerinin ikinci el otomobillere yönelmeye başladığı belirtiliyor.

İKİNCİ EL PİYASASI BAYRAM SONRASI HAREKETLENİR Mİ?

Sıfır otomobil fiyatlarının yükselmesine karşın ikinci el fiyatlarının bir süre daha sabit kalması sebebiyle, şubat ayı itibarıyla özellikle 3 yaşına kadar olan otomobillere talepte bir miktar hareketlilik yaşanıyor.

Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu

İlkbahar ayları itibarıyla fiyat avantajı neticesinde ikinci elde toparlanmanın başlayarak talebin bu pazara kayacağı, yılın ikinci yarısında ise ikinci elde beklenen seyre ulaşılarak otomobilde ikinci el döneminin yaşanacağı kanaatindeyiz.

Kaynak: Haber Merkezi