Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu

Kısa adı İGİAD olan İnegöl Genç İşadamları Derneği, üyelerine yönelik düzenlediği 'Tecrübe Alıyoruz' programını devam ettiriyor. Programın bu ayki konuğu, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş oldu.

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, "Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım iki yıla yaklaşan görev süremiz içerisinde derneğimize 95 üye kazandırmış bulunuyoruz. Göreve geldiğimiz gün 200 üye hedef sayımızı bugün itibariyle geçmiş bulunmaktayız. İlk zamanlarda çeşitli sektörlerden nitelikli, dinamik, genç, çalışkan kişi ve firmalara üyelik teklifinde bulunurken, bugün geldiğimiz noktada, yapmış olduğumuz faaliyetler neticesinde her geçen gün derneğimize üyelik talepleri artış göstermektedir."

HEDEF 500 ÜYE

"Sürekli üreten ve büyüyen İnegöl'ümüzde üye sayısı hedefimizin en az 500 olması kanaati hasıl olmuştur. İnşallah gelecek süreçlerde İGİAD ailesi emin adımlarla, tüm sektör üyelerimizle, her konuda dayanışma içerisinde yürüyecek ve büyüyecektir. İGİAD, İnegöl'ün yansıyan aynası olacaktır. Katılımınız için tekrar teşekkür ediyor, anılarda unutulmayacak bir gece olacağını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKA ÜLKE PERİŞAN OLURDU

Programın konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise "Dünyada ülkeler 2'ye ayrılıyor, cari açığı olanlar ve cari fazlası olanlar... Türkiye, cari açığı olan ülkelerden biri... Bu eksi bir durum ama artıları da yok değil. Genç ve dinamik bir ülke. Son 1-2 yıldır Türkiye'nin başına gelenler başka bir ülkenin başına gelseydi darmaduman olabilirdi."

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM ŞART

"Kötü özellikler arasında cari açığını kapatamamış olması, yüksek enflasyonun hala devam etmesi ve doğrudan yatırımların azalması var. O yüzden Türkiye'nin acilen katma değerli üretime geçmesi gerekiyor. Bunu nasıl yapması gerektiği de son derece basit.

Üst düzey eğitilmiş insan gücüne ihtiyaç var. Ekonomide tek dümen yok. Dolayısıyla tıpkı araba kullanır gibi çoklu bir sistemi yönetmek gerekiyor" diye konuştu.

Programın sonunda, yeni üye olan firmalara rozet takdim edilirken; İGİAD'ın çalışmalarına destek veren firmalara da plaket takdim edildi.