İlki geçen sene yapılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Hayriye Mahallesi futbol turnuvası 30 Ağustos 2018 Perşembe günü Kafkasspor halı sahasında başladı. Hayriye Köyünü oluşturan 4 mahalle ve veteranlardan oluşan toplam 5 takımın mücadele ettiği turnuva yaklaşık 3 hafta sürecek.

MEHMET FAİK ERTAN ADINA

Konu ile ilgili açıklama yapan Hayriye Mahalle Muhtarı Basri Yıldırım ;

"Turnuvayı ortaklaşa düzenleyen Hayriye Köyü Gürcü Kültürü ve Turizm Derneği ile Hayriyespor yöneticilerine teşekkür ederim. Geçen sene başlayan turnuvada öncelikli amacımız köye gelemeyen Hayriyelilerle tanışmak, kaynaşmaktır ve birlik-beraberliğimizi artırmaktır.

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinde heyecan dorukta: İşte Hakan Ünsal’ın derbi tahmini Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinde heyecan dorukta: İşte Hakan Ünsal’ın derbi tahmini

Bu yıl turnuvaya, köyümüze çok hizmet eden merhum öğretmen Mehmet Faik Ertan adını verip onu da anmak istedik. Köyümüz eskiden 5 mahalleden oluşuyordu. Takımları da bu mahallelere göre ayarladık ve takımlara bu mahalle isimlerini verdik" dedi.

GALİBİYETLE BAŞLADI

Turnuvanın açılış maçında ilk yılın şampiyonu F.C Skaletgücü, rakibi Veteran Hayriye'yi 7 -5 yenerek turnuvaya 3 puanla başlamış oldu. Günün diğer karşılaşmasında Dinamo Hinkiladze ile Vakyelebi Birlikspor karşı karşıya geldi. Baştan sona kadar son derece çekişmeli geçen müsabakayı Dinamo Hinkiladze 8 - 5 yenip ilk haftanın lideri oldu . Cambaz İdman Yurdu ilk hafta bay geçti .