Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!
Özel Altın Nesil Anadolu Lisesi Fen Bilimleri zümresi, enerji verimliliği haftasını çeşitli etkinliklerle kutladı. Bu etkinlikler kapsamında ilk gün 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerinin yaptığı deneylerin sergilenmesi gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi ile karşıladığı etkinlikler Fen Bilimleri derslerinin günlük hayatla bağlantılı olduğunun, iç içe geçtiğinin fark edilmesini sağladı.
İkinci gün etkinlikleri kapsamında enerji verimliliği ve tasarrufu konulu seminer düzenlendi. Üçüncü gün etkinlikleri kapsamında 9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerinin Yenilenebilir Enerji kaynakları ile ilgili hazırladıkları poster ve sunumlar okul kafeteryasında diğer öğrencilere sunuldu.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Fen Bilimleri Zümre Başkanı Nihat Solak "Derslerimiz kapsamındaki konuları öğrencilerimize teorik olarak anlatmanın yanında uygulamalı olarak da yaptığımız çalışmalarla benimsenmesini ve öğrenmenin kalıcılığını sağlamayı amaçladık. Öğrencilerimiz çalışmalara nitelikli katılım sağladılar." dedi.
Yapılan çalışmalar ve etkinliklerle ilgili değerlendirme yapan okul müdürü Mesut MUTLU "Fen bilimleri kapsamındaki Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri içerik itibariyle insanın yaşam ortamıyla daima iç içedir. Enerji haftası nedeniyle de düzenlediğimiz etkinliklerle bunu öğrencilerimizin de fark etmesini sağlamaya çalıştık. Bu amacımıza ulaştığımızı öğrencilerimizin dönütlerinde anladığımızı söyleyebilirim" diye konuştu.
.