Alınan bilgilere göre; Plakası belirlenemeyen bir TIR'ın deposundan yola mazot döküldü. Kayak pistine dönen yolda; 1 TIR, 2 yolcu otobüsü, 2 minibüs ve 27 otomobil olmak üzere 31 araç birbirine girdi.

1 ÖLÜ 15 YARALI

Kazada, Orhun Soylu yönetimindeki 38 GY 652 plakalı otomobilde otobüs ile bariyerler arasına sıkıştı. Hurdaya dönen araçta bulunan Mehtap Soylu (41), hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı.

MORGA KALDIRILDI

Soylu'nun otomobilde sıkışan cenazesi, ekiplerin çalışması sonucu çıkarılarak İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kazaya karışan araçlarda bulunan yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptıkları müdahalelerin ardından hastanelere kaldırıldı.

3,5 SAAT SONRA AÇILDI

Yaşanan zincirleme kazanın ardından karayolu ulaşıma kapandı. Kilometrelerce araç kuyruğu oluşan karayolu, 3,5 saat sonra kazaya karışan araçların yoldan kaldırılmasıyla trafiğe açıldı. Karayoluna dökülen mazot temizlendikten sonra ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

Bu arada karayolunda dehşet yaşanmasına neden olan TIR sürücüsü olay yerinde jandarma tarafından gözaltına alındı.

CAN PAZARI VARDI

Zincirleme kazadan hafif şekilde yaralı olarak kurtulan Ümit Kavak, hayatında ilk kez böyle bir kazaya tanık olduğunu belirterek, "Can pazarı vardı, herkes kaçışıyordu. Kötü bir durum. Yaralılar yol kenarındaydı, bariyerlerin kenarında yaralılar yatıyordu. İnsanlar bayağı bir bağrış içerisindeydi, ciddi bir kazaydı."

2 KİLOMETRE KUYRUK OLUŞTU

"Böyle bir şeye ilk defa denk geldim. 1-2 kilometre kuyruk oluştu. Önümdeki 3-4 araç kaza yaptı, kazayı gördüm, ondan sonra araçlar duramadı. Biz de ayakta duracak gibi değildik. Benim aracıma da arkadan vurdular" diye konuştu