Google, Pixel cihazlar için uydu bağlantısı getiriyor! Google, Pixel cihazlar için uydu bağlantısı getiriyor!
Cerrah Mahallesi’nin ardından Yeniceköy’de Bilgi Kültür Evi’ne kavuştu.

Dün gerçekleşen açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

“İnegöl Belediyesi olarak her mahalleye bir kültür evi kazandırma projesi çerçevesinde ilkini 2008 yılında açtığımız Bilgi ve Kültür Evlerimizin sayısını bugün açılışını yapacağımız Yeniceköy Bilgi Kültür Evi ile 11’e yükseltmiş olmanın sevincini yaşıyoruz.

Geçtiğimiz hafta Cerrah Bilgi Kültür Evimizin açılışını yapmıştık. Bugün de Yeniceköy Bilgi Kültür Evimizin açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

110 BİN KİŞİ İSTİFADE ETTİ

“İlçe okullarımızdaki yaklaşık 52 bin öğrenci, bilgi kültür evlerinden yararlanıyor” diyen Aktaş;

“2013 yılı içerisinde Bilgi Kültür Evlerimizden 110 bin kişi istifade etti. Bu sayı her geçen sene artmakta. Özellikle eski beldelerimiz de, bize mahalle olarak bağlandıktan sonra buralarda açtığımız Bilgi Kültür Evlerimizle artış hızı daha bir ivme kazanacaktır. 11 bilgi kültür evi, 11 okul demek.

Bu mekânlar okullarımıza, eğitimimize güç veriyor. Bilgi Kültür evleri okul ve sınav başarılarını artırıyor. Bilgi Kültür evleri, Gençlik Merkezi, spor salonları hepsi çok değerli çalışmalar. Çocuklar; beynini, vaktini her şeyini bu hizmetlerde harcadığında, diğer kötü alışkanlıklardan uzak kalmayı başaracaklardır” ifadelerini kullandı.

ARAŞTIRMA YAPABİLİYORLAR

Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Amacımız başta öğrencilerimiz olmak üzere, her yaştan vatandaşımızın rahatlıkla gelerek istifade edebileceği, velilerimizin çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderebileceği bir ortam sunabilmek.

Buralarda öğrencilerimize ücretsiz internet hizmeti sunmanın yanı sıra merkezimiz, internet kullanımının yanında öğrencilerimizin ders çalışmalarına ve araştırma yapmalarına imkân da tanıyor.

Binamız güvenlik kameraları ile gözetim altında tutulduğu gibi, bilgisayarlarımız ve internet faaliyetleri güvenlik yazılımları ile korunmaktadır”

HER YAŞTAN VATANDAŞ İÇİN

“Burasını her yaştan vatandaşımızın kolayca ulaşabileceği bir yer olarak düzenledik. Öğrencilerimiz burada ödevlerini, araştırmalarını internet teknolojisini kullanarak yapabiliyorlar. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz burada öğrencilerine eşlik edebiliyorlar. Öğrencilerimiz burada ödevlerinin yazıcı çıktılarını da ücretsiz alma imkânına sahipler.

CUMARTESİ GÜNÜ DE AÇIK

Yine Bilgi Kültür Evlerimizde İNESMEK (İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) kapsamında vatandaşlarımıza yönelik bilgisayar kursları da düzenlemekteyiz.

Merkezimiz hafta içi her gün, saat 08.00’dan 17.00’a kadar hizmet veriyor.

Aynı zamanda Cumartesi günleri 09.30–13.30 saatleri arasında da merkezimiz açık.

Burada 10 bilgisayarımızı ücretsiz internet kullanımı ile birlikte öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz”

MERKEZ DIŞINDAKİ MAHALLELERE DE TAŞIDIK

“Aynı projeyi, aynı özellik ve şartlarda İnegöl’ün merkezindeki mahallelerimizde gerçekleştirmiştik. Bilgi kültür evlerimizi merkez dışındaki mahallerimize de taşıyarak bu projeyi İnegöl genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.

Tabi burada Belediye binasının karşısında bulunan binanın 4. katında bir bilgi kültür evi gibi hizmet veren bir çalışma vardı. Biz şimdi bunun hem yerini belediye binamıza taşıyarak çocuklarımızın daha kolay ulaşımına imkân sağladık, hem de bilgisayarları ve teknolojiyi biraz daha modernize ederek mevcut ağımıza ila ettik.

Aynı zamanda Mehmet Alemdaroğlu vatandaşımızın bağışlamış olduğu şahsi kütüphanesini de Bilgi Kültür Evimizle beraber 1. kata, öğrencilerimizin kolay ulaşabileceği, güvenli bir ortama taşıyarak istifadelerine sunduk. Bilgi Kültür Evimizin Yeniceköy mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, bu vesile ile tüm öğrencilerimizi Bilgi Kültür Evimize davet ediyorum”

Konuşmanın ardından AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ın da katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.