Yenice Belediyesi ile Pomak Kültür Derneği işbirliğinde düzenlenen 2013 yılı müzik şöleni, geçtiğimiz Cumartesi akşamı, Yenice Gölet parkında gerçekleştirildi.

Yenicelilerin yoğun katılım gösterdiği gecede sahne alan ünlü sanatçı Murat Başaran, hayranlarını coşturdu. Hareketli şarkılarıyla hayranlarını coşturan Başaran, söylediği slow şarkılarıyla duygusal anlar yaşattı. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile renklenen gecede sihirbaz gösterisi nefesleri kesti. Müzik şöleninde ayrıca vatandaşlara petla ikramı yapıldı.

"AKIL VE MANTIK ALMIYOR"

Müzik Şöleni'nin açılışında konuşan Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu: "1956 yılında tüzel kişiliğine kavuşan Belediyemiz, 2013 yılında hükümetimizin almış olduğu bir karar gereği kapatılıyor. 57 yıllık ömrü olan Yenice Belediye Başkanlığı'nın, 23 Mart itibari ile tüzel kişiliğine son verildi. Ancak bu hayatın sonu değil. Yenice'mizin İnegöl tüzel kişiliği içerisinde daha iyi hizmetler alacağı ümidi içerisindeyiz. Ancak bin nüfuslu, 2 bin nüfuslu kendine yetmeyen ilçeler dururken 12 bin nüfuslu 3 ilçe nüfusuna sahip Yenice'nin kapatılması bana göre akıl ve mantığın almadığı bir şey" diye konuştu.

"YENİCEYİ İLÇE YAPMA YOLUNDA ÇALIŞTIK"

4 buçuk yıldır Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Hasan Aksu: "Mutluyum, 2009 yılı yerel seçimlerinde siz değerli Yeniceliler bu Yenice'ye benim hizmet etmem için yetki verdiniz. Ben de size bu yaklaşık 4 buçuk yıllık süre içerisinde güzel hizmetler yaptım. Elimizden gelen her türlü imkanı kasabamızın gelişmesi için sarf ettik. 4 buçuk yıl içerisinde sadece geçtiğimiz günlerde yaşadığımız 20 günlük su sıkıntısı haricinde Yenice kasabamızda ciddi şekilde hiçbir sorun olmadı. Yenice'yi ilçe yapma yolunda güzel hizmetler yaptık" dedi.

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

BELEDİYE KAPATILSA DA DOSTLUK DEVAM EDECEK

Yenice Belediyesinin kardeş şehri olan Bulgaristan'ın Smolyan ilinin Borino İlçe Belediye Başkanı Oktay Aliyev ise: "Kanun gereği maalesef Yenice Belediyesi kapatılıyor. Ama umarım önümüzdeki yıllarda dostluğumuz devam eder. İnşallah böyle şölenleri Yenice'de olmazsa Borino'da yapacağız. Sizlere tekrar iyi eğlenceler, sağlıklı günler diliyorum. Allah'a emanet olun" dedi.

Konuşmanın ardından eğlenceye geçildi. Bal-Göç Derneği folklor ekibinin gösterisi ile başlayan müzik şöleninde daha sonra Borino Belediyesi korosu sahne aldı. Rumeli Derneğinin folklor ekibinin gösterisi ile devam eden gecede sahne alan Savka Sarieva, söylediği Pomakça eserler ile büyüledi. Sihirbaz gösterisinin ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Başak Tatlıbal sahne aldı. Yaklaşık 50 dakika sahnede kalan Tatlıbal, Yenice halkına unutulmaz gece yaşattı.

MURAT BAŞARAN COŞTURDU

Havai fişek gösterisi ile birlikte sahne alan ünlü sanatçı Murat Başaran, hayranlarını coşturdu. Hareketli şarkılarıyla hayranlarını coşturan Başaran, söylediği slow şarkılarıyla duygusal anlar yaşattı. Geceye katılan Yeniceliler, ünlü sanatçı Murat Başaran'a büyük sevgi gösterisinde bulundu.

.