Ticaret Bakanı Bolat: “Fahiş fiyata neden olanlara ve fırsatçılara taviz vermeyeceğiz” Ticaret Bakanı Bolat: “Fahiş fiyata neden olanlara ve fırsatçılara taviz vermeyeceğiz”
04-08 Tarihleri arasında 32’ncisi düzenlenecek olan İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (Expo) ile ilgili hazırlıklar hızla sürerken, Belediye Başkanı ve Modef Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Mobilyası ile fuarın tanıtımı için ulusal yayın yapan haber kanallarında boy gösterdi.

ULUSAL KANALLARDA İNEGÖL KONUŞULDU

TV Net, A Haber, Sky Türk 360 ve TGRT Haber’in stüdyo konuğu olan Başkan Aktaş, İnegöl’ün mobilyada geldiği son noktayı aktardı.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL FUARINI YAPIYORUZ”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

“Ülke olarak dünya mobilya ihracatında 20. sıradayız. Bizim yarı nüfusumuza sahip Polonya 7, 5 milyar dolar mobilya ihracatı yaparken, biz 2 milyar doları yeni geçtik. İnegöl olarak 100 yıllık mobilya geçmişine sahibiz. Belediye olarak şehirdeki bu avantajı zenginliğe dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu manada İstanbul’daki fuardan sonra Türkiye’nin en büyük ve en güzel fuarını İnegöl’de gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

365 GÜN FUAR

İnegöl’ün 365 gün fuar alanı olduğunu anlatan Başkan Aktaş,

“Fuar ile alakalı İnegöl olarak ciddi alt yapıya sahibiz. Yılda 2 kez fuar düzenliyoruz. Nisan ayındaki fuarımız iç piyasaya yönelik. 4 Kasım’da açılışını yapacağımız fuarımız ise yurt dışına yönelik. Bu noktada Ekonomi Bakanlığımızdan ve İhracatçılar Meclisinden ciddi destek alıyoruz. 65 ayrı ülkeden yaklaşık 3 bin 500 yabancı alıcıyı İnegöl’de ağırlayacağız. Yurt içi ziyaretçilerle birlikte fuarımıza yaklaşık 20 bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

AKTAŞ DAVET ETTİ

Aktaş konuşmasının sonunda mobilya alıcılarını Modef Expo fuarına davet etti.