İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz? İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz?

Yurtdışında kurulan Yunus Emre Enstitüsü tarafından 16 şehir ve 20 merkezde yapılacak Türkçe Yaz Okulu programı, Bursa'da 40 yabancı öğrencinin katılımıyla başladı.
Ülke çapında, 46 ülkeden 540 öğrencinin katıldığı yaz okulu programlarında Türkçe eğitiminin yanı sıra Türk kültürü ve tarihi mirasının da aktarılacağı program beş hafta sürecek.
Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) Bursa Şube Müdürü Halil Çağlar, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da programın merkezlerinden birinin Bursa olduğunu belirtti.
UNUTULMAZ DENEYİMLERLE DÖNECEKLER
Programın Bursa ayağını Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi'nin gerçekleştirdiğine dikkat çeken Çağlar, yılda 55 bin kişiye Türkçe başta olmak üzere İngilizce, Almanca gibi 20'ye yakın dil öğreten, Ankara Üniversitesine bağlı araştırma ve uygulama merkezi olan TÖMER'de, yaz okulu çerçevesinde öğrencilere Türkçe eğitimi verileceğini ifade ederek:
"Öğrenciler ayrıca Cumalıkızık, Kent Müzesi, Suuçtu Şelalesi gibi görülmesi gereken yerleri görüp, çini, kaligrafi, ebru gibi sanatları uygulayacak, Tarihi Hanlar bölgesi, Uzun Çarşı'yı ziyaret edip İskender kebabı, İnegöl köfte, Kemalpaşa tatlısı, kestane şekeri gibi Bursa'ya has tatlar ile ülkelerine unutulmaz deneyimlerle dönecekler." diye konuştu.