Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"
İmam Hatip Lisesinin çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılışında konuşan İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Aksakal;

“Şehadet deyince hemen Bakara Suresinin 154. Ayet-i Kerimesi gelir aklımıza; Allah yolunda öldürülenlere «ölüler» demeyin.

Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız. Yine şehadet deyince dev bir kelime çıkar karşımıza... Cihad... Yani Allah yolunda yapılan her türlü fedakarlığın adı” dedi.

ESMA’NIN SON ŞİİRİ DUYGULANDIRDI

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın selamlama konuşmasının ardından Esmanın paylaştığı son şiirini 5 yaşındaki Yavuz Selim Çevik okudu.

Çevik’in okuduğu şiir ise şöyle;

Onlar bizi Vetirde namaz kılarken buldular
Kimimizi rükûda, kimimizi secdede vurdular
Onlar hem güçsüzdü hem az sayıca
Allahın kullarını çağır da gelsinler yardıma
Köpüklü deniz dalgalarını andıran ordularla

Daha sonra Mısır’da katledilen Esma’nın babası Muhammed Biltaci’ye yazdığı duygulu mektup katılımcılara izlettirildi.

ŞEHİTLERİN EFENDİSİ HZ. HAMZA’YI ANLATTI

‘Şehadet Gece’sinin konuşmacılarından Hz. Hamza kitabının yazarı Şakir Kurtulmuş,

“İslam’ın ilk yıllarında bize bugüne kadar şehitlik mertebesiyle örnek olmuş, şehitlerin efendisi olan Hz. Hamza, bize bu yüce dinimizin ilk yıllarında ilk kez şehitliği şahadetin yüceliğini gönümüze yansıtması bakımından çok önemlidir.

Hz. Hamza’nın Kureyş toplumunda çok önemli bir yeri vardı. Güçlü, kuvvetli ve karşısındakileri korkutan bir yapıya, cesarete sahipti. Kureyş’in müşrik olan ileri gelenlerinin bile hemen hepsi ondan korkar, çekinirlerdi.”

İSLAMI SEÇİŞİ MÜSLÜMANLARI KUVVETLENDİRDİ


“Kureyş müşrikleri çok iyi biliyorlardı ki Hamza, yeğeni Hz. Muhammedle alay edilmesine, Ona hakaret, eziyet ve işkence edilmesine asla izin vermiyordu.

Bu yüzden doğrudan Hz. Peygambere saldırmaya, Ona eziyet etmeye açıktan açığa cesaret edemiyorlardı. Usta bir savaşçı olduğundan, İslamı seçişi Müslümanları daha da kuvvetlendirdi” dedi.

Hz. Hamza’nın ilk İslam ordusunun komutanı olarak görev yaptığını anlatan Kurtulmuş şöyle konuştu;

“Hz. Hamza’nın şehitliğe giden yolundaki önemli noktalardan birisi de budur. Hz. Hamza’nın komutanlığında İslam ordusunun en büyük savaşı Bedir Savaşıdır. Bedir savaşı İslam tarihinde büyük önemi olan ve büyük izler bırakan bir savaş. Bedir’de Müslümanlar çok büyük bir savaş örneği sergilediler.”

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara saldırısında şehit edilen 19 yaşındaki Furkan Doğan’ı Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı anlattı.

4 YILLIK DİRENİŞ BİZE BAŞARIYI GETİRECEK

Rabia Meydanı’nda keskin nişancılar tarafından öldürülen ve Mısırdaki olayların simgesi haline gelen Esmanın abisi Ammar Biltaci ise şöyle konuştu;

“İslam ümmetinde çok yerde şehitliği yaşayan bölgelerimiz var. Mısır’daki 4 yıllık direniş bize sabırdan sonra başarıyı getirecektir. Bu 4 yılık direniş içerisinde kardeşim Esma’nın şehitliği daha önceki yanlışlıkların direniş halidir.

Bu direnişin karşılığında her zaman gençlerimiz iyi olmanın çabası içerisindelerdi. Mısır’daki direniş yapan gençlerimizin tamamı imanla bu şehadeti süslemek için çaba gösterdiler.”

GENÇLERİMİZ MISIR’A SAHİP ÇIKIYOR

“2013 yılında gelen askeri idare gençlerimizi teker teker toplayıp hapsetmesine rağmen bu direniş devam etmektedir. Kardeşim Esma, Rabia meydanında 40 gün hiç yerinden ayrılmadan şehadet şerbetini içti.

Bütün İslam aleminde bu direniş gösterildi. Bu direnişimizde 401 bin gencimiz hapishanelere alındı, binlerce şehit verdik.”

ESNA DİRENİŞTEN VAZGEÇMEDİ

“Bu gençlerimiz Mısır’a sahip çıkıyor. Kardeşim Esma, yaşı küçük olmasına rağmen İslam ümmetinin tek bir beden olduğunun farkındaydı. Yaşı küçük olmasına rağmen bu direnişten asla vazgeçmedi.

Bu meydanda direnişçilere karşı öldürüleceğine inanıyordu. Biz hala Firavun dönemini yaşıyor gibiyiz.”

Konuşmaların ardından Şiir ve ezgileri ile Grup Genç solistlerinden Abdullah Taşkıran sahne aldı. Gece, öğrencilerin okuduğu şiirlerle son buldu.