SAVAŞ SÜRÜYOR

Suriye'de iç savaş sürüyor. Her gün ölüm haberlerinin geldiği Suriye'deki savaştan kaçan aileler, Türkiye'nin dört bir yanında misafir ediliyor.

HALLERİ İÇLER ACISI

Savaşın derin izler bıraktığı çocuklar ise en büyük mağdurlar arasında. İnegöl'e gelen bir Suriyeli ailenin hali ise içler acısı.

6 ÇOCUĞU İLE YAŞIYOR

Eşini savaşta kaybeden ve gazetecilerden uzak durmaya çalışan Nesrin adındaki Suriyeli kadın, 6 çocuğu ile 4 ay önce İnegöl'e gelmiş. Yaşları 1 ila 10 arasında değişen 6 çocuğu ile bir başına kalan Suriyeli kadın, hayvanların da yaşadığı ahırın yanındaki derme çatma evde yaşıyor.

AHIRI TEMİZLİYOR

Şipali yolu üzerindeki evde yaşayan Suriyeli kadın, 6 çocuğunu bırakamadığı için çalışamıyor. Çalışamadığı için de kira ödeyemeyen kadın, her gün ahırı temizliyor.

3 YAŞINDA GAZİ

Suriyeli ailenin en küçük bireylerinden Ahmet ise henüz 3 yaşında olmasına rağmen savaşın izlerini hem kalbinde hem de elinde yaşıyor. Sağ elini savaşta bomba patlaması sonucu kaybeden Ahmet, ağabey ve ablaları kameralara el sallarken; elini saklamayı tercih ediyor. Ahmet, 3 yaşında bir gazi olarak yaşamını bir eli olmadan sürdürüyor.

YARDIM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı felç geçirdi Cumhurbaşkanı felç geçirdi

İnegöl Dürri Yetim Derneği'nin Suriyeli Ailelerden Sorumlu Üyesi Said Gündoğan, aile hakkında şu bilgileri verdi: "İnegöl'de gelen bu ailenin babası Suriye'de savaşta vefat etti. Bu çocuğa da bomba isabet etti eli koptu. Bu 6 kişilik ailenin yaşam şartları çok zor. Biz Durr-i Yetim ve İHMED Derneği olarak elimizden geleni yapıyoruz ama yardım da bekliyoruz. Böyle yetimlerimiz çok. Yardım etmek isteyenlere bu yardımları ulaştırırız"

KİRALIK EV ARIYORLAR

Suriyeli ailenin yaşadığı mekanın kış şartlarına uygun olmadığını aktaran Gündoğan; "Burası bir ahır. Ahırın sahibi yapmış burada yaşam şartlarını görüyorsunuz. Burası yazlık bir yer. Bu ailenin acilen barınabileceği bir yer lazım. Burada kira parası vermiyorlar ama ahırı temizlettiriyorlar. Annenin zaten 6 çocuğu var nasıl bakacak bu çocuklara? Hepsi ufak çocuk... Dramatik bir olay. Buranın ısınma problemi var. Yazlık bir yer buranın ısınacak bir durumu yok. Bu çocukların okula gitmesi lazım. Şehre uzak bir yer burası durum ortada görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerden yardım da isteyen Gündoğan, Suriyeli aile için kiralık ev baktıklarını da sözlerine ekledi.