İnegöl'de etkili olan yağmur, kiraz ve çileğin ardından patatesi de vurdu. Ağırı yağışlardan dolayı rekoltede düşerken, üretici fiyatlardan memnun ediyor.

VERİM DÜŞÜK

Şipali Mahallesi yakınlarında patates sökümünün yapıldığı tarlaya giden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik;

"Patateste hasat başladı. Bildiğiniz gibi bu sene aşırı yağmurlardan patateste etkilendi. O sebepten patatesteki verim düştü. Normalde patates fiyatları bugün için çiftçiyi mutlu ediyor ancak yağışlardan dolayı verim düşüklüğünden sıkıntı oldu."

"Zaten İnegöl'de patates üretimi gittikçe azalıyor. 17 bin dönümden patates ekimi 7 bin dönüme kadar düştü. İnşallah seneye hem eski günlere döneriz hem de rekolte bakımından çiftçilerimizin yüzü güler. Çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum" diye konuştu.

İŞÇİ SIKINTISI

Tarımda işçi sıkıntısının olduğunu ifade eden Çelik, Güneydoğu'dan gelen işçilerle bu eksiğin giderildiğini söyledi.

Patates hasadının sıkıntılı başladığını aktaran patates üreticisi Zakir Özonan ise 60 gün yağmur yağmasının patateste sıkıntıya yol açtığını aktardı.

ÜRÜN GÜNEŞ GÖRMEDİ

Bu Fiyatlar Sizi Şaşırtabilir:  Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları Nisan Ayında Rekor Kırdı! Bu Fiyatlar Sizi Şaşırtabilir:  Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları Nisan Ayında Rekor Kırdı!

Güneşi görmeyen ürünün kendisini geliştiremediği belirten Özonan;

"Bundan dolayı sıkıntı oldu. Ama sadece bu sıkıntı sadece İnegöl'de değil Türkiye'nin her tarafından var. Bu sıkıntı Ödemiş'in ikinci ekiminden sonra düzelecektir. Çünkü Ödemiş'teki ekim çok kuvvetli ekim olacak. Hava şartları düzgün gitmedikçe sıkıntı devam edecektir" dedi.