Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan,

“Hava şartlarının kötü gitmesi sebebiyle bu yıl pancarda şeker oranı (polar) düşük oluştu. Pancar ekilen tüm alanlarda polar’ın (şeker oranı) düşük çıkacağı tespitleri pancar üreticisinde endişe yaratıyor. Pancar ekilmediği için 3 yıldır faaliyet dışı kalan Susurluk Şeker Fabrikası, bu yıl çiftçinin ikna edilmesi ve pancar ekmesi ile yeniden faaliyetini sağlamıştır.

Ancak şeker oranının düşük oluşmasının henüz açıklanmayan pancar alım fiyatlarını düşük açıklanacağından endişe duyuyorlar. Pancar alım fiyatlarının şeker oranına göre tespit ediliyor olması endişelerin başlıca nedeni oluyor” dedi.

ÇİFTÇİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Pancarda tüm girdilerin artmasına karşı fiyatların düşmesinin çiftçiyi kara kara düşündürdüğünü ifade eden Tayan,

“Pancar çiftçisi ilgi ve destek bekliyor. Bu üretim yılının anormal sonuç vermesinin tolere edilmesini, alım fiyatlarının bu sonuçlara göre belirlenmesini ilgililerin dikkatine sunuyorum” diye konuştu.

Alım fiyatlarının düşük olması halinde önümüzdeki yıl pancar ekmeyeceklerini ifade eden çiftçiler, “Büyük bir işsizlik, ekonomik sorunlar ve şeker ithali gibi bir durumla karşılaşabiliriz” açıklamasında bulundular.

Geçen yıl ton fiyatı 139 lira olan pancarın bu yıl şeker oranının (polar) düşük oluşması sonunda alım fiyatının tonu 105 veya 120 liradan olacağı sanılıyor.