Şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği konseri Vehbi Koç İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri Senasu Kazan ve Atakan Keskin başarıyla sundu.

İNEGÖL ŞARKISI SÖYLEDİLER

Koronun seslendirdiği Buselik makamındaki 'Bahçeye fidan diktim yaprakları gencecik' adlı eserler başlayan konserde koro ardından Güftesi ve Bestesi Mehmet Güner'e ait İnegöl için bestelenen çocuk şarkısını okudu: 'Yemyeşildir her bir yanın meyve dolu yaylaların, buz gibidir pınarların ne güzelsin sen İnegöl'

SOLİSTLER GEÇİDİ

Koronun seslendirdiği Nihavent makamındaki 'Ben çocuğum hayat dolu, yarın dolu umut dolu' ve 'Havasına suyuna taşına toprağına bin can feda bir tek dostuna' eserlerinin ardından; solistler İrem Irmak Altun, Sinem Altun, Rabia Ulak Nihavent makamındaki 'Yemeni bağlamış telli başına, zülüfleri düşmüş hilal kaşına' türküsünü okudular.

MİNİKLERE TAM NOT

İzleyiciler, Erdinç Çelikkol'un Nihavent eseri 'Gel gönlümü yerden yere, vurma güzel ne olursun' şarkısını koro solistleri Nursena Demirtaş ve Gülsüm Selin Aktay'ın sesinden dinledi. Koro solistlerinden elif Şentürk'ün okuduğu şiirin ardından Kerem Oral, Nisanur Acar, Fatih Başak, Erva Kara, Onur Arslan ve Berra Tuana Balakuş Eskişehir türküsü 'Horozumu satamadım kumbarama atamadım' hep birlikte söylediler.

Sibel Pelin Gedik ve Ceren Kurt'un seslendirdiği Bursa yöresine ait 'Meşeli dağlar meşeli' adlı türkünün ardından program Hüseyni makamındaki çocuk şarkısıyla son buldu: 'Mor sümbüllü dağların var'

KOROMUZUN SAYISI ARTMALI

Konserin ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu olarak şehrin sanatsal yaşamına ciddi katkılarda bulunduklarını söyledi. Taban: "Türk Müziği Koromuz bünyesinde barındırdığı; T.H.M Korosu, T.H.M Gençlik Korosu, T.S.M Korosu, T.S.M Gençlik Korosu, Tasavvuf Korosu ve Çocuk Korosuyla birçok başarılı konsere imza atmıştır. Bu akşam da yine yarınlarımızın büyükleri olacak çocuklarımız tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel hazırlanan konseri dinlemek için bir arada bulunuyoruz."

" Eylül ayında kayıtları alınan ve şubat ayı itibariyle çalışmalarına başlayan Çocuk Koromuz; haftada 1 gün toplamda 2 aylık bir çalışma sonucunda 15 eserlik bir repertuarla bizlere bu akşam birbirinden güzel eserler seslendirdiler. Çocuk koromuzda şu an 50 öğrencimiz kurs görmektedir. Biz bu sayının daha da fazlalaşmasını istiyor, bu kapsamda ilçe halkımızdan çocuklarını koroya yönlendirmelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

Taban, ilçe halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak konuşmasını tamamladı.

.