İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde sokak hayvanları için daha önce 40 adet kedi yuvası yapmıştı.

Projenin ikinci etabında ise öğrenciler bu kez kuşlar için 35 adet yuva hazırladı. Kuş yuvaları, İnegöl'ün muhtelif bölgelerine yerleştirilmesi için bugün İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi yetkilileri tarafından teslim alındı.

KÖPEK KULÜBESİ YAPACAĞIZ

Okulda düzenlenen teslim törenine İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın ve Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah da katıldı.

Teslim töreninde bir açıklama yapan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir,

"Sosyal sorumluluk çalışması kapsamında İnegöl Belediyesi, Kent Konseyi ve Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği içerisinde birinci etapta kedi yuvaları, ikinci etapta kuş yuvaları ve inşallah önümüzdeki sezonda da köpek kulübelerini yapmaya devam edeceğiz.

Birinci etapta yaptığımız 40 adet kedi yuvası İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi yetkililerine teslim edilmişti. Bunlar şehrin uygun yerlerine yerleştirilmişti. Şimdi ise gerek duvar, gerekse ağaç tipi olmak üzere öğrencilerimizin yapmış olduğu 35 adet kuş yuvasını teslim ediyoruz.

Hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılamak hem de İnegöl'de bu konuda örnek olmak adına böyle bir projeye imza attık. Ben tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

SOKAK HAYVANLARINI KORUYUCU PROJELER

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın da İnegöl Belediyesi olarak ilçemizde bulunan sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla başlatılan barınak üretme kampanyasına desteğin her geçen gün arttığını söyledi. İnegöl Belediyesi olarak bu güne kadar sokak hayvanlarına yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Günaydın,

"Bu kapsamda sokak hayvanlarımıza yönelik gerek şehir merkezindeki suluk ve beslenme odakları gerek şehrin dışına yerleştirdiğimiz beslenme odakları, gerek hayvan barınağımızda verdiğimiz aşılama, kısırlaştırma, tedavi ve bakım işlemleri gerekse geçen aylarda hizmete açtığımız pisi bahçe kedi yaşam merkezi olmak üzere birçok projeyi hayata geçirerek sokak hayvanlarını koruyucu projeler ve hizmetler yapma peşindeyiz.

Ayrıca sokak hayvanlarımıza daha modern bir yer kazandırmak ve can dostlarımıza daha kaliteli bir hizmet vermek adına yeni yapacağımız hayvan barınağı için de hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ

İnegöl Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği ve sokak hayvanlarının yaşamsal şartlarını iyileştirme adı altında ilçe halkından büyük bir teveccüh gören barınak üretme kampanyasına İnegöl Meslek Yüksek Okulu ve Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesinin ardından bir katkı da Zübeyde Hanım Ana Okulu'ndan geldiğini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın,

"Bugün de yine Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğrencilerimizin hünerli ellerinden çıkan sokak hayvanları için ürettikleri 35 adet kuş evini teslim almaya geldik. Öğrencilerimizin bu duyarlılığı için kendilerine huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz.

Belediyemizin malzeme desteği sağladığı ve okullarda öğrencilerimiz tarafından yapılan kedi, köpek ve kuş evlerimiz çocuklarımız arasında bir dayanışma oluştururken aynı zamanda öğrencilerimizin bu örnek davranışıyla hayvanlara karşı bir sosyal sorumluluk bilinci de ortaya konuluyor.

Ayrıca bu sosyal sorumluluk projesi ile çevredeki canlıların yarınını daha yaşanabilir hale getirebilmek için sorunların farkına varan, çözümler üreten, yaratıcı ve hayal gücü gelişmiş, sorgulayan, girişimci, değişim ve gelişime açık, sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler de yetiştirmiş oluyoruz.

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

İnegöl Belediyesi olarak bizimde bu güzel projeye malzeme tedarikiyle 20 bin liralık desteğimiz oldu. Ayrıca bu barınakların üretiminde emeği geçen Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğrencilerine ve öğretmenleri Karani Biber hocamıza ve Okul Müdürü Tayyip Ali Demir hocamıza, Kent Konseyi ve Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubuna çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.