Düğünlerde Takı Takibini Kolaylaştıracak Yeni Uygulama: Takı Takip Düğünlerde Takı Takibini Kolaylaştıracak Yeni Uygulama: Takı Takip
Kurs İnegöl Belediye Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile gerçekleşti.

47 KURSİYER KATILDI

Sertifika töreninde söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican; “Öncelikle Kurban Bayramı öncesinde böyle güzel bir ortamda Belediye Başkanlımız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla vatandaşlarımızın daha düzenli ve ehil bir şekilde kurban kesimine yönelik kurs verilmekte. Bu yıl da bu kapsamda hem pratik hem de teorik olmak üzere kurban kesim kursu verilmiştir. Bu kursa 47 kursiyerimiz katılmıştır. Toplam 19 saat kurs verilmiştir” dedi.

İBADET LAYIKIYLA YAPILMALI

“Hem dini yönden kurbana halel getirmeden usulüne uygun olarak kurban nasıl kesilir bunun eğitimi verildi” diyen Bilican; “Çünkü neticede bu bir ibadettir ve bu ibadetin layıkıyla yerine getirilmesi gerekir. Diğer yönden de usulüne uygun hayvana eziyet etmeden ve hayvana zarar vermeden kesimi nasıl yapılır bu yönde eğitimler verilmiştir. Kurban kesimi işinde işine ehline verilmesi için bu yönde bir kurs düzenlenmiştir. Kursun görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÜZÜCÜ HABERLERİ GÖRMEYELİM

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kurban öncesinde her yıl olduğu gibi kurban kesimi ile alakalı uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimlerin ardından da kursa katılanlara sertifikalarını takdim edeceğiz. Bugün burada 70 kursiyerimiz başvurmasına rağmen 47 kursiyerimiz kurslara devam ederek sertifikalarını alacaklar. İşi ehline teslim etmek lazım. Her dönem her bayram televizyonlarımızdan üzücü haberleri izliyoruz. Kesilen hayvanlara eziyet yapılması bunun yanında kendisine de zarar veren insanları da görüyoruz. Bunların yaşanmaması adına paydaş kurumlarımızla beraber bu kursu gerçekleştiriyoruz. Bugün burada hayvanın satın alma sürecinden kesimine kadar geçen süre ile alakalı uygulamalı eğitimler veriliyor. Bugün burada belge alan kursiyerlerimizi kutluyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.