SORUN ÇÖZÜLDÜ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İnegöllülere müjdeyi vermişti.

Uzun süredir aşılmak için çaba harcanan verem savaş dispanserinin bulunduğu alanla ilgili sorunun çözüldüğünü duyuran Aktaş, sıkıntıyı gidermek için bizzat devreye giren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile yaptıkları görüşmelerin detaylarını açıkladı.

Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi

BAKANLA YENİŞEHİR HAVAALANINDA GÖRÜŞTÜ

İnegöl Online ve Gençgazete'ye özel açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, Sağlık bakanlığına ait ve İnegöl Belediyesinin yeni binası ile yeni bir meydanın yapılması gündemde olan eski hastanenin bulunduğu alanla ilgili, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüğünü söyledi.

Bakan Müezzinoğlu hava yoluyla Yenişehir havaalanına geldiğinde kendisini karşıladıklarını ve eski hastane yerinin konusunu burada ilettiğini belirterek; "Bakan beyle konuyu görüştüm. Kendisine ilettim, hastane bitti bir problem yok, çalışıyor. Diş hastanesi bitiyor. Eski hastane yeriyle ilgili de 14 dönümlük ilk yeri verdiniz bir sorun yok.

Sıkıntının 8 dönüm ikinci etapla alakalı olduğunu söyledim. Burada hayata geçirmeyi planladığımız projeyle ilgili 7 Mart'ta proje yarışmasına çıkacağımızı söyledim. Projeyi de anlattım. Çok güzel bir meydan ve altı otopark olacak. Üzeri yeşil alan. İnegöl'ün toplanma merkezi olacak burası. Sağ olsun kendisi müsteşara hemen gerekli talimatları verdi" dedi.

HUZUR EVİ BİNASININ YERİNE YENİ KOMPLEKS

Aktaş, Huzur evinin olduğu alanı da Sağlık Bakanlığına verdiklerini belirterek, "Onlar orayı yıkıp KETEM binası ile birlikte çok güzel bir kompleks yapacaklar" dedi.

YILSONU İLK KAZMA VURULACAK

Yeni belediye binasıyla ilgili 7 Mart'ta proje yarışmasına çıkılacağını belirten Aktaş, "Bu konuda çok ünlü bir mimarlık firmasından da danışmanlık alıyoruz. Temmuz ayından itibaren de yarışma sonuçlanıp 1, 2 ve 3'üncü ile mansiyon ödülü alan 4 kişiye para ödülleri verilecek. Daha sonra yılsonuna doğru ihaleye çıkılıp kazma vurulacak" dedi.

RESTAURANT VE KAFETERYA DA OLACAK

Aktaş, bu projeyle ilgili zaten 1 yıldır çalıştıklarını da kaydederek; "Kent Konseyi de orada olacak, Umuteli Sosyal Yarım merkezi Gıda Bankası, farklı birimler, bir restaurant ve kafeterya olacak vatandaşın da istifade edeceği" dedi.

MUHATAP BİLE ALMAM

Aktaş, bazı siyasi parti ilçe başkanlarının konuya ilişkin eleştirilerine de değindi. Belediye sarayı gibi söylemlere kırıldığını kaydeden Aktaş, "Bir partinin İlçe Başkanı sıfatıyla çıkıp "muhtarların sarayı mı olur?"... Bu bina Alinur Aktaş'ın şahsına yapılmıyor, İnegöl için yapılıyor.

Muhtarın sarayı mı olur dediler. Siz bu makama talip olmadınız mı? Bu kadar aşağılanır mı. 250 bin nüfusun doğumundan ölümüne hizmet götüren, 130 milyon TL bütçesi olan, her türlü hareket kabiliyeti olan ve birbirinden değerli 31 meclis üyesi olan kuruma sen muhtarlık dersen, ben seni muhatap bile almam. Bu şehrin en güçlü kurumunu konuşuyoruz" ifadelerinde bulundu.

Aktaş, hedeflerinin yılsonuna doğru ihaleye çıkıp 2018'in Mart-Nisan ayları gibi de binayı bitirmek olduğunu sözlerine ekledi.