İnegöllü akademisyenden Cübbeli Ahmet Hoca'ya önemli uyarı İnegöllü akademisyenden Cübbeli Ahmet Hoca'ya önemli uyarı
İnegöl Belediyesi, kaldırım işgaline son verme de kararlı. Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’nin gündeme getirdiği konu, geçtiğimiz meclis toplantısının gündeminde de yer almıştı.

ZABITA RAPOR HAZIRLADI

Kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi adında oluşturulan kurul, dün Encümen Salonu’nda toplantı gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, yaptığı açıklamada;

“Bugün kurul üyelerimiz ile birlikte kaldırım işgalleri konusu ile alakalı biraz daha detaya inmek üzere bir çalışma gerçekleştireceğiz. Çevre Sağlık Komisyonumuzun meclise verdiği bir önerge vardı. Yine bizlerin seçim sathı mahallinde çalışmalar yaparken vatandaşımızdan, esnafımızdan kaldırımlar üzerinde yapılan ihlaller ile ilgili olumsuz intibaların bize iletilme konusu vardı.

Göreve geldiğimizde bunlarla alakalı ‘Ne yapabiliriz"’ veya ‘Şuanda durum nedir"’ şeklinde bir durum tespiti yapmaya çalıştık. Burada zabıtamız eli ile çok ciddi detaylı bir rapor hazırladık. Bu rapor neticesinde de ‘Neler yapılabilir"’ şeklinde bir yol haritası çıkarmaya çalıştık” dedi.

300 KİŞİLİK ANKET

İçerisinde esnafın, vatandaşın da bulunduğu yaklaşık 300 kişiye sorular sorduklarını aktaran Taban;

“Kaldırım üzerinde yapılan ihlaller ile ilgili neler yapabileceğimiz, beklentiler ve öneriler şeklinde bir takım sorular sorduk. Buradan da gerçekten çok olumlu veriler elde ettik. Aslında burada şunu gördük; toplumumuzun bu konuda bizlerden, yerel yönetimlerden çok ciddi bir çalışma yapılması beklentisi var.

Bizlerin buradaki amacı kesinlikle esnafımızın veya vatandaşlar tarafından kaldırımlar üzerine konulan malzemelerin bertaraf edilmesi esnasında esnafımıza zarar vermek, onlara zarar vermek değildir. Ama tabi bunları yaparken de muhakkak suretle esnafımızın olumlu manada buna katkı sunmasını arzu ediyoruz.

Burada bizler yerel yönetimler olarak muhakkak suretle bir takım yaptırımlar uygulayabiliriz. Bunu belki zorla, cebren de yapabiliriz ama bu arzu ettiğimiz bir yöntem değil. Burada yapılacak olan çalışmaları şuan bu kurul ile tespit etmeye çalışıyoruz. İnşallah amacımız birlikte, beraber ve huzur içerisinde yaşayan bir kent oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

10 KİŞİLİK KOMİSYON

Çalışma grubunu biraz daha genişlettiklerini aktaran Taban, şöyle devam etti:

“Komisyon 5 kişiden oluşuyordu. Bu komisyon içerisinde hem AK Parti Meclis Üyelerimiz hem de Milliyetçi Hareket Partisi’nin Meclis Üyeleri vardı. Toplamda 5 kişiydi. Biz bunu Ekim ayındaki mecliste kaldırım işgallerini meclis grubuna sunarken bu sayıyı da 10’a çıkaralım istedik ki daha detaylı bir çalışma olsun.

Yine burada Kent Konseyimizi de işin içerisine katarak bu konuda onların da yakın zamanda hazırladıkları çalışma kapsamında fikirlerini alalım istedik. Burada ham fikirleri biraz daha olgunlaştırmak istiyoruz. Daha sonrasında sivil toplum kuruluşlarımızın da bu konuda görüşlerini almak istiyoruz. Hatta eğer bu konuda çok iyi konuma gelmiş, örnek gösterilebilecek yerler varsa bunları da gezip, görmek ve incelemek istiyoruz.

Bunların bütününde elde edilen sonuçları da inşallah yetiştirebileceğimiz ilk meclis toplantısında bu verileri tüm meclis grubu ile paylaşmak istiyoruz ve oradan bir karar almak istiyoruz. İnşallah aldığımız kararı da daha sonrasında esnafımızla, vatandaşımızla basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” Daha sonrasında da işin uygulama ve denetimi aşamasına geçmek istiyoruz.”

ESNAFIMIZDAN DA DESTEK BEKLİYORUZ

“Bizim buradaki arzumuz ve isteğimiz şudur; toplumumuzun tüm katmanlarının bu konuya destek vermesini arzu ediyoruz. Bu şehirde hep beraber yaşıyoruz, bunu başarabilmek için buna ihtiyacımız var. Burada zorlama ile değil herkesin rızası ile katkı koyması ile bu işi çözmek istiyoruz.

Tabi ki bunu da kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz ki bu hazırlıkların yapıldığını gören, duyan duyarlı esnafımız bu konuda şimdiden kendince önlemini almaya çalışsın, bununla alakalı kendi iç mekânında kendi işyerinde yapabileceği ile ilgili ‘Neler yapabilirim"’, ‘Satmak istediğim ürünü kendi işyerimde daha güzel nasıl teşhir edebilirim" Vitrini mi iyileştiririm, iç mekânımda değişiklikler mi yaparım"’ gibi bir takım atraksiyonlar içerisine şimdiden girmeye başlasın.

Karar alındığında da kaldırımlar üzerinde bu tür teşhir araçlı konulan ürünlerin kaldırılması ve görsel anlamdaki kirliliğin de ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda esnaf ve vatandaşlarımızın desteğini de görmek istiyoruz”