Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı
Dernek üyelerinden oluşan grup, 30.Ağustos Günü Cerrah Köyü üzerinde 800 metre rakımlı bir tepede kamp kurarak, HF, VHF, UHF banTlarında çalışmalar yaptı. Ayrıca ISS (Uluslararası Uzay istasyonu) ile de muhabere çalışmaları yaptı.

Yurt içi ve Yurt dışı birçok istasyon ile yapılan muhaberelerde 30 Ağustos’un anlam ve önemi vurgulandı. Pazar günü de devam eden etkinlik saat 17.30 sona erdi.

BREZİLYA VE GÜRCİSTAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Etkinlik ile ilgili bilgi veren İNTRAD Başkanı Haluk Sancar:

“30 Ağustos Cumartesi günü Etkinlik alanına varılmasından sonra kamp çadırları ve ardından anten ve cihazların kurulmasını müteakip etkinlik başladı. Elektriğin olmadığı şartlarda akü ve jeneratör takviyesi ile çalıştırılan cihazlar ile Yurt içi ve yurt dışı bir çok istasyon ile görüşmeler yapıldı. HF bandında en uzak Brezilya ve Gürcistan, VHF de en uzak Romanya ile ara aktarıcı kullanılmadan direk muhabere yapıldı. Ayrıca ISS (International Space Station-Uluslararası Uzay istasyonu) ile de muhabere çalışması yapıldı. Dernek üyelerinin kurdukları kamp çadırlarında gecelemelerinin ardından etkinlik Pazar günü saat 17.30’a kadar devam etti” dedi.

AFETSİZ GÜNLER DİLERİM
Sancar, haberleşmenin, özellikle de afet durumlarındaki haberleşmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Dernek olarak haberleşme alanında yapabileceklerimizin tespiti açısından bu tür faaliyetler çok önemlidir. Bu tür etkinliklerimizin amacı olası afet durumlarında eksikliklerimizin tespiti ve giderilmesi, haberleşme sınırlarımızın tespiti ve üyelerimizin bilinçli olmasıdır. Bu çalışmamızda çeşitli bantlarda çalışmalar yaparak haberleşme menzilimiz, hava ve arazi şartlarına göre kullanmamız gereken ekipmanın belirlenmesi, arazi istasyonlarımızın en hızlı nasıl aktif edilebileceğinin tespit edilmesi, üyelerimizin konuyla alakalı daha bilgili ve becerili olmalarını amaçladık. Çok da verimli bir çalışma oldu. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Bu çalışmamızda bize maddi, manevi destek olan herkese çok teşekkür eder, afetsiz günler dilerim”