Çocukların tiyatro sanatı ile tanışması, bir sanat etkinliği içinde kendini, diğer insanları ve çevresini daha iyi tanıması, tiyatro sanatı ile tanışarak bu zenginlikten pay alması adına çocuk tiyatrolarını her hafta sahneleyen İnegöl Belediyesi son olarak "İbiş" isimli çocuk oyunu ile İnegöllü çocukların karşısına çıktı.

Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyuna İnegöllü çocuklar büyük ilgi gösterdi. Ercan Seval'in yazdığı Yakup Çağlayan'ın yönettiği oyunda İnegöllü çocuklar eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.

TİYATRO OYUNUNUN KONUSU

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen "İbiş" çocuk tiyatro oyunu çocuklara bir yandan Geleneksel Türk Tiyatrosu'nu tanıtırken diğer yandan da güldürdü.

Hem eğlendiren hem öğreten bir üslupla miniklerin karşısına çıkan tiyatro oyuncuları zaman zaman çocuklara çeşitli sorular sorarak oyuna olan ilgilerini canlı tutmayı başardı.

Oyunda çocukların derslerine çalışmalarını, uyku vakitlerini aksatmamalarını, okulda öğrenilen bütün kurallara uymaları gerektiğini ustalıkla anlatan tiyatrocular tarihi bilinci güçlendirecek mesajlar da verdi.

ÇOCUKLAR; HAYAL DÜNYASINDA GÜZEL BİR YOLCULUĞA ÇIKTILAR

Çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılan oyunda çalışmanın, paylaşmanın ve sevginin önemine değinilirken, İnegöllü minikler farkındalık ortaya koyan böylesi güzel bir etkinliğin içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu oldular.

İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz? İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz?

Hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar.

Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

NİSAN AYI DOP DOLU GEÇECEK

İnegöl Belediyesi, Nisan ayı içerisinde çocuk tiyatro oyunları ve 23 Nisan özel programları ile İnegöllü çocukların karşısına çıkacak.

Bu kapsamda 21 Nisan Cumartesi günü Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde çocuk ve sanat etkinliklerimiz, farklı kırsal mahallelerimizde planetaryum gösterileri ve 23 Nisan Çocuk Tiyatro Festivalimiz ile Nisan ayı dopdolu geçecek.