KRAL MODEF'TE

Açışa Bursa ve İnegöl protokolünün yanı sıra sektör temsilcileri, Galatasaray ve Milli Takım'ın unutulmaz golcüsü Tanju Çolak da katıldı.

MOBİLYA KONUSUNDA İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Açılışta konuşan İnegöl Belediye Başkanı ve İnegöl Fuarcılık Organizasyonu Başkanı Alinur Aktaş: "Türkiye'deki birçok ilden büyük olan, gerçekleştirdiği atılım ve yatırımlarla daha da modernleşen ve gelişen İnegöl'ümüzde bir fuar coşkusunu daha hep birlikte yaşıyoruz. İnegöl'ün ülke gündeminde bu kadar bilinirliğinin fazla olmasında hiç kuşku yok ki yerel idarecilerinin ve girişimci ruha sahip insanının büyük etkisi var. Tarım, turizm ve ekonomik alanlarda hızla gelişen şehrimiz; hiç kuşku yok ki Mobilyada kendini kanıtlamıştır. Mobilya konusunda ülkemize örnek olacak ilkleri gerçekleştiriyoruz. İşte; ilk ilçe ihtisas OSB olan İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas OSB, yine Türkiye'nin ilk uluslar arası mobilya test laboratuarı TÜV Rheinland bunun en büyük göstergelerindendir" dedi.

İNEGÖL MOBİLYASI DÜNYA MARKASI

"Fuarımız gezildiğinde görülecektir ki; firmalarımız, stant tasarımları ve uygulamaları ile birbirleri ile yarışır ve diğer şehirlere model olacak durumdadır" diyen Aktaş: "Dünya standartlarında stant tasarımlarına sahibiz. Her yeni MODEF'te firmalarımızın yaptıkları Ar-Ge ve pazarlamanın, yeni tasarım ve uygulamaların örneklerine şahit oluyoruz. Bu durum İnegöl Mobilyacısı'nın coşku, heyecan ve atılımını daha da kamçılamaktadır. Bu yönüyle; İnegöl Mobilyası, Türk mobilya sektörünün belirleyici unsuru olmaya devam edecektir. İnegöl Mobilyası bir dünya markası olarak dünyaya açılmış ve açılmaya da devam edecektir. Ülkemizin ekonomik direnci, dünya ülkelerinde sahip olduğu güç ve dik duruşu ortadadır. Ülkemiz her alanda dünya ülkeleri üzerindeki hakimiyetini gün geçtikçe artırmaktadır. Ülkemizin her alandaki bu başarısını İnegöl'de de gösteriyoruz. MODEF Fuarlarımız bu direncin kentimizdeki en güzel örneğidir" ifadelerini kullandı.

MODEF, 200 BİLLBOARD'TA

MODEF fuarını etkin kılmak adına yapılan çalışmaları da paylaşan Aktaş, şunları söyledi: "Bu bağlamda sizlere 2014 Nisan fuarı için yapılan çalışmaların ilklerinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle 2013 Kasım fuarında gerçekleştirdiğimiz portatif alanı MODEF 2014' Nisan fuarı için de gerçekleştirerek 178 sektör temsilcisi firmayı fuarımızda yer verdik. Fuarımızı direk ziyaret etmiş olan profesyonel ziyaretçilerimizin yıl içerisinde profillerini değerlendirip data mıza ekleyerek (10.000 ) birebir VIP davetiye dağıtımı yaptık. Değerlendirmiş olduğumuz bu profilleri kategorize ederek bayanlara yönelik olarak Vahe Kılıçarslan ile 'Dekodizayn' programı erkek müşteri profiline yönelik olarak ise Mesut YAR ile 'Burada Laf Çok' programına sponsorluk gerçekleştirerek her iki segmente yönelik çalışma yaptık. Fuarımızı ziyaret eden 81 ilin analizini yapıp daha az ziyarette bulunan illerimiz olan Adana Diyarbakır Erzurum G.Antep K. Maraş Konya Malatya Mersin Samsun Ş.Urfa Trabzon illerinin en güçlü Yerel Gazete ve Radyolarında ayrıca bu illerin mobilya showroomlarının olduğu alanlarda toplamda 200 adet Bilboard ta Modef Nisan fuarımızın reklam ve tanıtımını yaptık"

GOOGLE'DA FUARI TANITTIK

"Marie Claire Maison /Evim/ House Beautıful/ Sea Life dergilerinde aylık reklam çalışmaları ve tüm İDO Seyahatlerindeki TVlerin yayın akışlarında Nisan Fuarımızı tanıttık. Türkiye genelinde yine ilk kez GOOGLE Search arama motorunda ilk beşte fuarımızın görsellerini ve reklam çalışmalarını yürüttük. Ve bunun meyvelerini fuara bir hafta kala www.modef.com.tr internet sitemizden sitemizi toplamda 1 ayda ziyaret edenlerin resmi sayısı 25.244 'e ulaşmış bulunduğunu gördük. İlk kez Nisan fuar katılımcılarımıza özel İhracat ile ilgili destek verme adına Katar 'da ikili iş görüşmeleri yaptırdık ki giden firmalarımızı Katar'da 52 Katar mobilya firması ile tanıştırdık. Özetle; artık fuar organizasyonunda da marka olma yolunda ilerleyen MODEF Nisan fuarımız kapılarını tüm Türkiye'ye ve dünyaya açılıyor"

BAKAN KATILAMADI

"Daha önceden Milletvekilimiz Hüseyin Şahin tarafından Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi Bey tarafından açılışımızın yapılacağı bilgisi verilmişti. Ancak kendileri son anda çıkan bir programından dolayı açılışa teşrif edemeyeceklerini katılımcılarımıza hayırlı ve bol kazançlı fuar geçirmeleri temennisini ilettiler. Hayırlı iş ve bol kazançlı bir fuar olmasını temenni ediyorum"

Mobilya sektörünün yanındayız

Açılışta konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise: "31.düzenlenen MODEF fuarının açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Alinur Başkanımızın bahsettiği gibi Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve vekilimizle birlikte, sektörün önde gelen isimleriyle birlikte dünyanın en önemli mobilya fuarlarından biri olan Milano'da beraberdik. Yenişehir'den mobilyacılarımız bir uçak kaldırdı. Biz de BTSO heyeti olarak gezi düzenledik. Orada mobilya sektörünün dış ticaretteki gücünü de gördük. Aynı zamanda İnegöl'ün bir üretim merkezi değil, tasarım ve Ar-Ge'de de hem ülkemizde hem de dünyada bir merkez olması gerektiğini çok açık ve net gösterdi. Biz mobilya sektöründe Türkiye'de son yıllarda ciddi kademe kat ettik. Bu gelişim mobilya sektörünün gelişiminden değil, aynı zamanda sektörün tasarıma da ağırlık vererek; teknolojik ve katma değeri yüksek ürünlere geçişte önemli rol oynadı. İnegöl de bu geçişi sağlayan en önemli merkezlerden biriydi. İnegöl mobilya sektöründeki üretim ve ihracat gücü ile Türkiye'nin dış ticaretteki katkı payının olduğu önemli merkezlerden birisi. Önemli olan bu başarıyı sürdürebilir kılmak. Biz de BTSO olarak her anlamda İnegöl mobilya sektörünün her zaman yanındayız. Fuarımızın hem katılımcılar hem de ziyaretçilerimiz için hayırlı işler getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

Türkiye, İnegöl gibi olmalı

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "31 yıl önce yerel imkanlarla, yerel güçle bu organizasyon başladı. Çok zor şartlarda yapıldı. Günbegün üzerine koydu, gelişti, büyüdü. Artık yılda iki kez düzenleniyor. Arkadaşlarımızın heyecanına ortak olmak bize mutluluk ve gurur veriyor. 10 yıl önce iktidara geldiğimizde ülkemizin ekonomik yapısını aldığımız noktadan 4 katı kadar daha ileriye götürdük. 35 milyar dolar olan ihracatı 150 milyar doların üzerine çıkarttık. 820 milyar dolarlık gayrisafi milli hasılaya çıkarttık. Bütçemizi 4 kat artırdık. Bu fuarda da diğer fuarlarda da ekonomi bakanlığımızın destekleri var. Seçimlerde ülkemizin yeniden güvenerek AK parti hükümetinin icraatlarını beğendiğini göstermiştir. İnşallah bundan sonra da ülkemizin ekonomisini büyüterek, geliştirerek 2023 hedeflerine doğru hızla ilerleteceğiz. İnegöl'de de bir çok hizmeti vermeye çalışıyoruz. 2012 yılı hemen başında gümrük müdürlüğümüzü ilçemize kazandırdık. Gelecek yıllarda da yepyeni bir gümrük binasını da yapacağız. İnegöl'ün Türkiye'ye örnek olmasını, rakamlarla da Türkiye'mizin İnegöl gibi olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Mobilyamız dünya markası olmalı

Son olarak konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu İnegöl'ün Bursa'nın çok önemli bir ilçesi olduğunu kaydederek: "İnegöl hem üretimi, hem de doğal güzelliğiyle adeta Bursa'nın kendisini temsil ediyor. İnşallah yeni dönemde İnegöl bu konumunu güçlendirerek devam ettirecektir. Türkiye'de mobilya denince İnegöl ciddi bir marka ve mobilyanın çok önemli bir merkezidir. Binlerce üreticimiz bu merkezde hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik üretim yapmaktadır. Hedefimiz İnegöl'ün bu konumu güçlendirerek gerçek anlamda Türkiye ve dünyanın tasarım ve trendlerinin belirlendiği merkez olmasıdır. İnegöl mutlaka bu potansiyelini geliştirmeli. Biz geçtiğimiz hafta Milano fuarına gittik. Fuara dünyanın dört bir yanından 200 bin insan geldi. Biz de kendimize yeni bir hedef koymalıyız. Belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın ve valilerimizin gayretleriyle fuarımız bir noktaya geldi. Ama fuarımızı bu noktada tutmamalıyız. Dünyaya yön veren, dünyanın dört bir yanından alıcıların geldiği büyük bir organizasyona çevirmeliyiz. Bunu İnegöl tek başına yapamayabilir ama artık Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Odası ve Valilik olarak İnegöl'e destek olup, İnegöl Mobilyasını gerçek anlamda dünya markası yapmamız gerekir. Bugün geldiğimiz nokta kesinlikle küçümsenecek bir nokta değildir. Ben İtalyan stantlarını gezerken o ürünlerin İnegöl'de üretilebileceğini gördüm. İnegöl o kapasiteye ulaşmış. Önemli olan organizasyonları yapabilmektir. Ben MODEF fuarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile fuarın açılışı yapıldı. Bursa ve İnegöl protokolü daha sonra fuara katılan firmaların stantlarını gezdiler.

.