Yazılı açıklama yapan Başkan Birol Atay,

"Ülkemizde yaşadığımız son olaylar, terörün dini, rengi, mevkii ve kadın çocuk ayrımı yapmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Gaziantep'te kına gecesinde çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu kalabalığa haince sokulan çocuk canlı bomba ile 55 cana kıydılar. Cizre'de ise Emniyet binasına yapılan saldırıda 11 polisimizi şehit ettiler.

Tüm bu olaylar ve öncesinde şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyor, yaralı güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

SALDIRIYI KINADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve konvoyuna yapılan saldırıyı kınayan Atay,

"25 Ağustos'ta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve konvoyuna yapılan kalleşçe saldırı sonucunda 1 askerimiz şehit edip, 2 askerimizi de yaralanmasına sebep oldular.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yanındaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.

AMAÇ, İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK

Terörün amacını açıklayan Atay şöyle konuştu;

"Terörün amacı insanları birbirine düşürerek ülkemizde kaos ortamı yaratıp iç savaşa sürüklemek olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama halkımızın bu oyuna gelmediğini ve bundan sonra da gelmeyeceğini tüm dünya ya yüce Türk halkı göstermiştir."

"15 Temmuz'da yaşanan acı olaydan sonra ülkemizde siyasi partilerin sağduyu çağrısı ve söylemleri ile halkımız birlik olmuş, kardeş kavgası içine girmemiştir. İşte Türk halkı budur. Vatan için herkes kol kola girmiş bu hainlerin planlarını alt üst etmiştir.

Bundan sonra da birlik ve beraberliğimiz bozulmayacak ve ülkemiz vatanımız için canımızı vermeye, kanımızın son damlasına kadar dökmeye hazırız."

COŞKUYLA KUTLAYALIM

O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

"Bu birlik ve beraberliğin göstergesi olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramını da tüm ilçe halkımızın katılımı ile coşkulu bir şeklide kutlamamız lazım.

30 Ağustos günü tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları birlikte siyasi amblem ve slogan olmadan Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile büyük bir yürüyüş yapalım."

"Unutmayalım ki 26 Ağustos'ta Büyük Taarruz ile başlayan ve 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan savaşlar yaşanmasaydı bugün kutladıklarımızı asla kutlayamazdık. Gün birlik günü, gün dayanışma günüdür."