Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
İnegöl Kent Konseyi Kültür-Sanat ve Edebiyat Grubu ilk toplantısını dün gerçekleştirdi.

MARKA OLUŞTURMALIYIZ

Toplantı sonrası konuşan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah:

İnegöl Kent Konseyi Kültür- Sanat ve Edebiyat Grubu olarak ilk toplantımızı yaptık. Birbirinden kıymetli edebiyatçı, şair ve yazarların bulunduğu grubumuzda İnegöl’ün kültür ve edebiyat haritasını masaya yatırdık. İnegöl’ün köfte ve mobilyada marka olması büyük kazanımdır ama kesinlikle yeterli değildir. Mutlaka başka konularda da markalar oluşturmak ve bu kenti tanıtan, gelenek çalışmalarının da ortaya konması gerekir” dedi.

EN ÇOK ETKİLEYEN SANAT, EDEBİYAT VE ŞAİRLERDİR

“Bir kentin yazarları ve şairleri yoksa ya da susmuşsa, kitaplar ve kitapçılar en işlek konumda değilse o kentin en önemli vitaminleri eksik demektir” diyerek konuşmasını sürdüren Cerrah, şunları söyledi:

“Ciddi bir inceleme yapıldığında dünyayı müspet ve menfi anlamda en çok etkileyen gücün sanat, edebiyat ve şairler dünyasının olduğunu görürüz. Avrupa’daki reform ve rönesans hareketlerinin mimarı yazarlar ve şairlerdir. Rusya’da edebiyatın gücü ve ülkeye kattığı zenginlik ortadadır. Holywood ve Yeşilçam’ın etkileri inkar edilebilir mi" Türkiye’de İslami kesimin en çok etkilendiği kişi N. Fazıl Kısakürek iken, sol kesimin de en çok etkilendiği kişi Nazım Hikmet birer yazar ve şairdirler”

7 GÜZEL ADAM İNEGÖL’DE DE OLSA

“Bir medeniyet tasavvuru olan her ülke, marka olmayı hayal eden her kent mutlaka ‘kültür –sanat ve edebiyat’ alanında güçlü olmalıdır. Kahramanmaraş’ın bu konudaki konumu, oluşturdukları geleneği ve ülkeye kazandırdığı değerli şahsiyetleriyle her Kent’e örnek olacak bir konumdadır. TRT de oynayan ‘Yedi Güzel Adam’ filminin kahramanlarının İnegöl’de de olmasını kim istemez ki"”

GÖZÜNÜZ KULAĞINIZ BİZDE OLSUN
Kent Konseyi Kültür-Sanat ve Edebiyat Grubu Başkanı Ali Doğru ise yaptığı konuşmada:

“Kültür Sanat ve Edebiyat Çalışma Grubu olarak, yeni şair ve edebiyatçıların çıkması için Kent Konseyi bünyesinde atölye çalışmaları başlatacağız. Bu konuda yetenekli ve istekli özellikle lise öğrencilerini tanımak ve çalışmaya dâhil etmek istiyoruz. Önümüzdeki, günlerde Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği halinde girişimlerimiz olacak.”

“ Okullardaki Edebiyat öğretmenleri başta olmak üzere tüm idarecilerimizi bu projeye katkı vermeye çağırıyoruz. İnegöl’de orta vadede bir Edebiyat dergisi ve Edebiyat severlerin buluşacağı bir mekan kurmak istiyoruz. İnegöl kesinlikle bunu hak ediyor. Şiir geceleriyle şiiri ve edebiyatı tanıtıp sevdirecek programlar yapacağız. Gözünüz kulağınız bizde olsun” dedi.