Apple M4 işlemciler için geri sayım başladı! Apple M4 işlemciler için geri sayım başladı!
Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, “Doğa ve Teknoloji” konulu konferans kapsamında Doğa Bilimleri Derneği yetkililerini ağırladı. Doğa Bilimleri Derneği tarafından Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi konferans salonunda düzenlenen konferansta teknolojiye dair çarpıcı başlıklar konu edinildi.

Biyomimetik alanında çalışmaları bulunan Doğa Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti, doğada bulunan canlıların özelliklerinden yola çıkılarak teknoloji alanında ilerleme sağlandığını anlattığı konuşmasında Zeki Konukoğlu Öğretmen Lisesi, öğrencilerine etkileyici bir sunum yaptı. Doğada bulunan canlıların özelliklerinden örneklerle zenginleşen konuşmasında Altuğ Revnak Eti, canlıların varoluşlarından gelen özelliklere vurgu yaptı.

CANLILARIN ETKİLEYİCİ TASARIMLARI

Doğada bulunan canlıların son derece etkileyici bir tasarıma sahip olduğunu söyleyen Eti konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Biyomimetik alanıyla ilgileniyorum. Biz insanlar doğadaki canlıların tasarımını taklit ediyoruz. Hepimiz teknolojiyle ilgileniyoruz, kullanıyoruz ama nereden geldiğini bilmiyoruz. Tüm teknolojik yenilikler uzun araştırmalar ve çalışmalar sonunda ortaya çıkıyor. Canlılar, tasarımdır. Bizim kullandığımız teknolojinin çok daha ilerisinde tasarımlardır ve biz bunlardan ilham alırız’’

HER CANLI BİR BAŞYAPITTIR

“Her canlı bir başyapıttır. Mühendislik harikasıdır. Biyomimetik 90’lı yıllarda ortaya çıktı. Ve ortaya çıktığı zamandan beri teknoloji konusundaki en önemli kaynaklardan biridir. Çevreye zararlı tek varlık insandır. Kullandığımız teknolojilerin çoğu fosil yakıt kullanıyor. Doğaya zarar veren teknolojiler kullanıyoruz. Biyomimetik ise canlıların tasarımlarını taklit ederek doğaya zarar vermeyen teknolojiler üretmemizi sağlıyor. Dünyadaki büyük markalar bugün kendi biyomimetik laboratuvarlarını kuruyor ve canlıları örnek alan tasarımlar üretiyorlar’’ dedi.

TABAN’DAN PLAKET

Konferansı öğrencilerle birlikte izleyen, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; ‘’Belki daha öncede bu ve buna benzer programlar izlemiş olabilirsiniz, ama “Doğa ve Teknoloji” konulu program formatı şahsıma iletildiğinde çok hoşuma gitti ve çok memnun oldum. Muhakkak suretle birçok program izliyorsunuz, eğitimler, seminerler, konferanslar alıyorsunuz ama doğada yaşayan canlılar üzerinden esinlenilerek birileri bunları yıllar öncesinde zaten çözmüş ve uyguluyor. Biz niye uygulamıyoruz, biz niye bu noktada eksiğiz" İnşallah bu konuda hocamız sizler üzerinde bir farkındalık oluşması noktasında katkı sağladığını düşünüyorum’’ dedi.

Taban: ‘’İnşallah bu konuları daha fazla merak edip detaylara inersiniz. Belki hedeflerinizi bu noktada yeniden revize edebilirsiniz. Onun için ben konferansı dikkatle dinlediğiniz için teşekkür ediyorum, Tüm öğrencilerimizin hayatında başarılar diliyorum’’ dedi

Konferans sonunda Alper Taban tarafından Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti’ ye plaket takdim edildi.