300 dönümlük alana yapılan Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü, ülkemizin bir hayırsever tarafından yapılan tek ve en büyük kampüsü. Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan kampüsün resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

2 BAKAN KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı açılışta, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yer aldı.

BÜYÜK BİR GÜN

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan İşadamı Mehmet Yıldız, açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile protokole ve vatandaşlara teşekkür ederek, "Bugünü, yaşadığım müddetçe hep hatırlayacağım. Büyük bir gün, hatırlarımızda kalacak gün. Bize para kazandıracak, hizmet aldığımız ve hizmet sattığımız müşterilerimize böyle projeye hayır sahibi olma şansını verdik. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

HAYIR YAPMAK ZOR

Hayır, sahiplerine ve katkıda bulunanlara teşekkür eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Allah, onların yüzlerini ak eylesin. Bu vesileyle 2016-2017 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Hayır, yapmanın zor olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Mehmet Bey'e teşekkür ediyoruz. Mehmet Bey, Allah senin gibilerinin eksikliğini göstermesin. İl müdürümüze sordum 'Bursa'nın avantajı nedir?' diye. 'Aydın, çalışkan insanlar, yüzleri gülüyor, yardımseverler, Mehmet Bey gibi olanlar çok' dedi. Bir şey daha söyledi; buradaki meslek okullarının oranı yüzde 61. Türkiye'de bu oran, yüzde 44. Anladım ki Bursa'nın geleceği aydınlık."

"Türkiye'nin geleceği aydınlık. Bundan hiçbir şüphem yok. Çünkü bu kahraman milletin bir kahraman lideri var. İnşallah birlik ve beraberlik içinde 21. yüzyıla Türkiye'yi hep birlikte taşıyacağız" diye konuştu.

'EĞİTİM-ÖĞRETİM KÜLLİYESİ'

Açılışa katılmak dolayı mutlu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 61 milyon TL'lik bütçeyle inşa edilen Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'ne 'eğitim-öğretim külliyesi' denmesi gerektiğinin altını çizdi.

İNEGÖL, ÖRNEK BİR TESİSE KAVUŞTU

Eğitimde sıkıntıların yaşandığına dikkati çeken Erdoğan, "Onun için bu külliye hem öğretim verecek hem eğitim verecek. Burada 5 bin öğrenci olacaktı şimdi 3 bin öğrenci var, ama bunu engelleyenlere yuh olsun. Bu yeni dönemde bunu süratle telafi edeceğiz."

"305 bin metrekare alanda kurulan, 26 binadan oluşan bu külliye gerçekten muhteşem bir eser. Bünyesinde 4 ayrı mesleki ve teknik anadolu lisesiyle bir spor lisesiyle 3 adet 452 kişilik pansiyonuyla mesleki liseleri içinde modern atölyeleriyle yemekhaneleriyle konferans salonuyla spor tesisleriyle İnegöl, örnek bir tesise kavuştu."

"Bu tesis Türkiye'de bir örnek. İnegöl'ümüzün öncelikle ihtiyaç duyduğu tüm sektörlere bu eğitim-öğretim külliyesi, kalifiye personel yetiştirecek. 6 bin öğrencinin aslında eğitim öğretim alabileceği bir yapı da var" dedi.

Erdoğan, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün önemli bir özelliğinin 61 milyon TL'lik maliyetin, neredeyse tamamına yakın bölümünün hayırsever Mehmet Yıldız tarafından karşılanması olduğunu söyledi.

BAŞARI ÖRNEĞİ

Türkiye'nin sanayicisi, esnafı, ticaret erbabı, güvenlik görevlisi, emekçisi, ev kadınının yediden yetmişe tamamının adeta bir seferberlik ruhuyla çalıştığını kaydeden Erdoğan, "Maruz kaldığımız bunca ihanete, saldırıya rağmen soğukkanlılığımızı, cesaretimizi, kararlılığımızı asla kaybetmedik. İçeriden ve dışarıdan bizi hedef alan ekonomik tuzaklara rağmen hedeflerimizden sapmadık, geriye düşmedik. Böyle bir başarı örneği ortaya koymak dünyada pek az milletin harcıdır" değerlendirmesinde bulundu.

ÇOĞUNLUĞU MESLEK OKULU

Binlerce öğrenciye hizmet veren ve açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Türkiye'nin en büyük eğitim kampüsü;

24 derslikli Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi, 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi, Mobilya Dekorasyon Bölümü Atölyesi, Telekomünikasyon Atölyesi, Bilgisayar Bölümü Atölyesi, Elektronik Bölümü Atölyesi, Elektrik Bölümü Atölyesi, CNC Bölümü Atölyesi, Motor Bölümü Atölyesi,

Hidrolik Pnomatik Bölümü Atölyesi, Tekstil ve Konfeksiyon Bölümü Atölyesi, Metal İşleri Bölümü Atölyesi, Halk Eğitim Çok Amaçlı Atölye, 480 öğrenci kapasiteli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, Yönetim Binası, Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Atölye Binası, 180 öğrenci kapasiteli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Pansiyon Binası,

26 ADET BİNA

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

120 yataklı Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Otel Bölümü, 24 derslikli ilköğretim okulu, anaokulu, erkek öğrenci pansiyonu, kız öğrenci pansiyonu, büyük tip yemekhane, spor salonu, 400 kişilik çok amaçlı salondan oluşan 26 adet bina ile 2 adet açık basketbol ve voleybol sahası, 1 adet futbol sahası, 1 adet yarı olimpik açık yüzme havuzunu kapsıyor.