At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı! At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı!
Kaymakam Ali Akça dün Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve ayçekirdek üreticileriyle bir araya geldi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen görüşmede; üreticiler çevre yolunun ayçekirdek kurutulması için kapatılmasını talep ederken, Kaymakam Akça bu talebi gerekçelerini açıklayarak geri çevirdi.

“YOLLAR İNSAN VE ARAÇ TRAFİĞİ İÇİN YAPILIR”
Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Ali Akça; İnegöl’de ayçekirdeği üretimi yapan çiftçilerle bir araya geldik. İnegöl Çevre yolunun ayçekirdeği kurutulmasına yönelik kullanılıp kullanılmayacağı konusunda düşüncelerimi aldılar. Malum yollar insan ve araç trafiği için yapılır. Yollarda ayçekirdeği kurutmaya yönelik olan bir talebe ne Kaymakamın, ne Belediye Başkanının nede bu konuda karar merciğinde olan insanların ‘siz yollarda ayçekirdeği kurutabilirsiniz’ deme yetkisi yok” dedi.

“KAZALAR OLUR”
Yolun kapatılmasının ardından olumsuzlukların yaşanabileceğini aktaran Akça, “Böyle bir karar alındığında olabilecek bir takım olumsuzlukların hem vicdani hem de hukuki sorumlulukları olduğunu çiftçi arkadaşlarımıza ilettim. Onlarda bunu makul karşıladılar. O yol kapatıldığında insanların başına gelebilecek bir takım olumsuzluklar vardır. Kazalar olur. Yol kapamadan kaynaklanan kazanın hem vicdani hem de hukuki sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğun altına kimseni giremeyeceğini ifade ettim. Halkısın dediler. Çözüm anlamında gelecek yıllara yönelik fikir alışverişinde bulunduk” diye konuştu.

ÇEVRE YOLUNDA KURUTULMASI TALEBİ
Çevre yolunda ayçekirdeğinin kurutulmasıyla alakalı talep geldiğini ifade eden Kaymakam Akça, “Çevre yolunda ayçekirdeği kurutma ile alakalı gelen talep doğru bir talep değil. Bu sene çevre yolunda ayçekirdeği kurutulmayacak. Farklı alanlarda kurutulacak. Okul bahçeleri bu alanda kullanılıyor. Yollarda ayçekirdeği kurutulması mümkün değil” yorumunda bulundu.