TÜRKİYE SEVDALISI DOST PARTİSİ

Bulgaristan'da yeni kurulan Türkiye sevdalısı Dost Partisi, Türkiye'ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Dost Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hoca, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, Dost Partisi Kırcaali İl Başkanı Raşit Raşit, Dost Partisi Koşukavak Başkanı Berkant Hoca ve Cebel 19 Mayıs Derneği Fahri Başkanı İsmet Pemiş'ten oluşan heyet, Bursa'daki temasları sonrası İnegöl'e gelerek Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı da ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bulgaristan'a destek çağrısında bulunuldu.

BULGARİSTAN HALKI MİNNNETTAR

Yenice Eski Belediye Başkanı Hasan Aksu'nun eşlik ettiği Bulgaristan gelen Türk heyetini Başkan Alinur Aktaş makamında ağırladı. Ziyaret sırasında Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer bir açıklama yaparak Türkiye ziyaretlerine ilişkin bilgi verdi. "Sizlere memleketimizden, Bulgaristan Kırcali'den selamlar getirdik" diyen Ömer, Başkan Aktaş'ın Bulgaristan'da kendilerine yaptığı ziyareti anımsatarak:

"Gelip bizleri ziyaret ettiniz. Bölgemizde mevlitlere katıldık. Halkımız da minnettarlar. Bizi unutmamışlar dediler. Bundan sonra da bunu devam ettireceğimizi düşünüyoruz.

Yöremizde de Sonbahar şenlikleri var. Bu hafta sonu Koşukavak'ta, Ekim'in 7, 8 ve 9'unda da Cebel sonbahar şenliklerimiz var. Sizlere davetiyemizi gönderdik. İnşallah sizler de bir heyetle katılırsınız" dedi.

"YATIRIMLARINIZI BEKLİYORUZ"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bulgaristan'a yaptığı ziyaret sırasında oradaki sıkıntıları gördüğünü kaydeden Bahri Ömer,

"Yardımınızla bundan sonra yatırımlarınızı da bekliyoruz. Ankara'da milletvekillerimizle de görüşüyoruz. Bizim Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla da burada görüşmeler yaptılar. Yöremize canlılık gelmesini bekliyoruz inşallah.

Önümüzdeki hafta siyasilerimiz de buraya gelecek. Genel Başkanımız Bursa ilinde olacak. İnşallah bu görüşmelerde parlamentoda grubu bulunan yöreyi temsil edenlerle bir görüşme yapacaklarını söylüyorlar" diye konuştu.

"TÜRKİYE SEVDALISI BİR PARTİ KURDUK"

Bulgaristan'da mevcut yönetimin doğu bölgelerinde istihdamı arttırmamak adına herhangi bir yatırım yapmadığını ileri süren Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, "Desteklerinizi bekliyoruz. Geri kalmışlığı siz gördünüz. Şimdiye kadar olmamanın sebeplerini de sizlere dile getirdik. Bunun kasten olduğunu halktan duydunuz ve daha duyacaksınız. Ellerinden geleni yaptılar gençlerimiz yöremizi bırakıp batıya gitsin, istihdam yaratılmasın diye.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

Defalarca iktidar ortağı oldular ama bölgemize bir şey gelmedi. Bunun yanında Türkiye'mize de dil uzattılar. Biz de böyle bir partide bizim yerimiz yok diyerek Türkiye sevdalısı bir Dost Partisi kurduk. İnşallah bundan sonra bu çatı altında başaracağımıza inanıyorum.

Halkımızın da desteği ile ilk seçimlerde yüzde 4 barajını hep beraber burada bulunan çifte vatandaşlarımızın da yardımıyla geçeceğimize inanıyoruz. Yeni bir sayfa açacağız. Önümüz açık olur inşallah" açıklamalarında bulundu.

Dost Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hoca da:

"Dost Partisi adına bizlere gösterdiğiniz misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz yeni kurulan Dost Partisinin temsilcileriyiz. Böyle bir partinin kurulması için toplumsal bir talep vardı. Bu talep devam ediyor.

Partimizin Bulgaristan toplumu için hayırlı ve yararlı olacağına inanıyoruz. Bizleri desteklediğiniz için de sizlere teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

"BULGARİSTAN'DA HAYAT GERÇEKTEN SIKINTI"

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasına Bulgaristan'dan gelen Dost Partisi heyetine hoş geldiniz dileklerini ileterek başladı. Bulgaristan'ın Balkan coğrafyasının önemli parçalarından biri olduğuna vurgu yapan Aktaş,

"Ama maalesef Bulgaristan'da hayat gerçekten sıkıntılı. Bunu aşabilmek adına Dost Partisinin söylemleri var, heyecanı var. Bu noktada bir azim ve gayret var. Bugün de çok değerli Genel Başkan Yardımcımız ve Belediye Başkanımız ekip arkadaşlarıyla beraber Bursa'da bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Biz de kısa bir süre önce Yenice eski Belediye Başkanımız Hasan Aksu ile beraber oraya bir ziyarette bulunmuştuk. Mevlit programına katılmış ve orada hasbihal etme fırsatı bulmuştuk.

Ayrıca Bulgaristan göçmenlerinin yoğun bir şekilde yaşadığı Akhisar Mahallemizden de bir otobüs vatandaşımızı oraya götürmüştük, her yıl farklı etkinliklere götürdüğümüz gibi" dedi.

MAKUS TALİHLERİ DEĞİL

Bu yoksulluk ve geri kalmışlığın Bulgaristan'ın makus talihi olmadığına da dikkat çeken Aktaş,

"Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki inşallah bu heyecan ve azimle Bulgaristan'ın sorunları aşılacak. Bulgaristan'ın makus talihi değil nihayetinde bu yoksulluk veya geri kalmışlık. Tecrübeleriyle, heyecanlarıyla Bulgaristan'ın daha iyi düzeylere gelmesi adına takip eden ilk seçimde bu heyecanlarını ortaya koyacaklar. Biz de elimizden gelen bir destek olursa yapacağımızı belirtmek istiyorum.

Ben bu vesile ile geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Yaptıkları görüşmelerin Bulgaristan için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum sayılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Aktaş Bulgaristan'dan gelen Dost Partisi heyetine hediye takdiminde bulundu.