Baykoca Mahallesi'nde binlerce kişinin yaşadığı TOKİ Konutlarındaki eksik ve olumsuzluklar bir türlü bitmek bilmiyor. Büyük umutlarla konutlara yerleşen vatandaşları, sorunlar, canından bezdirdi.

Birçok konuda sorunlar yaşadıklarını ifade eden TOKİ sakinleri, ödedikleri aidatların karşılığı olan hizmeti alamadıklarından dert yanarak sıkıntılarını eylemle dile getirdiler.

Akşam saatlerinde toplanan TOKİ konutlarında oturan site sakinleri;

"Asansör ile alakalı bizden para topladılar ama asansör ile alakalı hiçbir şey yapmadılar. Herkes asansörün içinde kalıyor ama yönetim ilgilenmiyor. Çevre düzenlemesi sıfır. Biz aidat ödüyoruz üstüne bizden asansör parası istiyorlar. Ödediğimiz aidatlar nereye gidiyor bilmiyoruz. Büyüklerimizden TOKİ'nin yönetimin hesaplarının incelenmesini istiyoruz."

"Kaskodan çatılar için 220 bin TL para aldılar ama çatılara bir şey yapılmadı. 3 yıldır çatıda enkazlar duruyor, oluklardan su akıyor. Belediye çimleri suluyor, yönetim su parası yazıyor. Binaların tümünde temizlik falan yok. Hizmet verilmiyor. Hiçbir sorun çözülmedi. Gelir gider tablosu yapılıyor. Her ay elbise soygunu altında bizden para alınıyor. Asgari ücrete verilen zam %8-10 olurken, aidatlara %20 oranında zam yaptılar. Bizler asgari ücretle çalışan insanlarız. 86 lira aidat veriyoruz. 52 lira aidat veriyorduk. 3 sene içinde 86 liraya çıktı. Bu nereye varacak. Bizim paramızla keyif yapıyorlar."

"Yüksek rakamlarda verdiğimiz aidatların karşılığını alamıyoruz. Binaların içi ve dışı çok kötü. Asansörler arızalanıyor. Asansörler ağır kusurlu bulundu. Asansörler yapılacak diye bizden kişi başı 219 lira para topladılar. Asansörler tekrar muayeneden geçirildi. Hafif kusurlu onayı alındı. Bizden o kadar para toplamalarına rağmen asansörler yapılmadı. İş yapan bir yönetim istiyoruz."

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

"Bayram boyunca susuz kaldık. Bayramdan sonra sorunu giderdiler. Yangın merdivenlerin kapıları kapanmıyor. Bodrumlarımız fare leşleri ile dolu. Pis içerisinde. Evimde bunaldığımda çıkıp da oturabileceğim bir yer yok. Burada 6 bin kişi yaşıyor. Seçim zamanı bize gelmesin hiç kimse. TOKİ yönetiminin incelenmesini istiyoruz. Paralar nereye harcanıyor? Binaların çatıları akıyor, çevre düzenlemesi yok" diye konuştu.

Site yönetiminin bina sakinlerine devrini isteyen vatandaşlar, ayrıca 'yönetim istifa' diye bağırdılar. Açıklamaların ardında eylemlerini sonlandıran vatandaşlar daha sonra sessizce dağıldılar.