E-Ticaret ve Dijital Pazarlama GTB’de konuşuldu E-Ticaret ve Dijital Pazarlama GTB’de konuşuldu
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Her yıl ilk ve sonbahar dönemlerinde aşılama çalışmasının yapıldığını söyledi.

Aşılamada başarı oranını yüzde 90’ın üzerinde olduğunu ifade eden Doğru, aşılanmayan hayvanın kalmamasını istedi.

ŞAP HASTALIĞI BULAŞICI
Şap hastalığının bulaşıcı olduğunu aktaran Doğru, aşılama yapılmadan sevk raporu verilmediğini açıkladı.

Aşılama yapılmadığı zaman cezai işlem yapıldığını aktaran Doğru, vatandaşların mağdur olmaması için mutlaka aşı yaptırmalarını istedi. Mahmut Doğru, yapılan çalışmalar sonucunda ilçemizde 10 bin büyük baş hayvanın aşılanacağını belirtti.

HAYVAN REFAHI KURSU
Mahmut Doğru, ‘Hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması’ ile ‘canlı hayvan ticareti yapan satıcıların çalışma ve denetlenmesi’ ile ilgili usul ile esasları belirleyen yönetmelikler kapsamında hayvan üreticilerine Hayvan Refahı kursu verileceğini söyledi.

49 ÇİFTÇİYE HİBELİ DESTEK
Mahmut Doğru ayrıca 2014 yılı makine ekipman alımları desteklemesi programı kapsamında makine ve ekipman almaya hak kazanan 24 kişilik asil listenin ardından 25 kişilik ek listenin de açıklandığını duyurdu.

Açıklanan listeye göre; İnegöl’de toplam 49 çiftçinin, yaklaşık 400 bin TL’lik hibe desteğinden yararlanacağını aktardı.

MAKİNE VE EKİPMANLAR
Mahmut Doğru; yüzde 50 hibe desteği verilecek makine ve ekipmanlarının, balyalama makinesi, çayır biçme makinesi, çiftlik gübresi dağıtma makinesi, yem hazırlama araçları, toprak frezesi, sıra arası çapa makinesi, sap parçalama makinesi, el traktörü ve dal parçalama makinesi olduğunu söyledi.