İlçe Müftüsü Kazım Güzel, düzenlediği basın toplantısında hafta ile ilgili bilgiler verdi.

HERKESİ DAVET EDİYORUZ

Güzel; "Bu sene camiler ve din görevlileri haftamız inşallah dolu dolu bir programla kutlanacak. Biz programlarımıza halkımızın yediden yetmişe genç ihtiyar kadın erkek engelli sağlıklı yada her yapıdaki kardeşlerimizin katılmasını istiyoruz" dedi.

PAZAR SABAHI BAŞLIYOR

"İlk programımızı Pazar günü sabah namazında İshakpaşa da ilahi huzurda duruş olarak tesbihatla sabah namazına müteakip gerçekleştireceğiz" diyen Güzel;

"Allah izin verirse program sonunda çorba ikramı ve hediyelerimiz olacak. Aynı gün din görevlileri camiler haftamız başlamış oluyor. Pazartesi günü saat 11.00'da programımıza başlayacağız açılışımızı yapmış olacağız orada 2 bin kişilik yemek ikramımız olacak tüm kardeşlerimizi oraya da davet ediyoruz.

Saat 14.00'da imam hatip lisesinde imam hatip ruhu adında bir programımız olacak. Ertesi gün Bursa Müftümüz Mehmet Emin Ay yatsı namazından sonra Konukoğlu Konferans Salonunda halkımıza hitap edecekler" dedi.

HAFTANIN TEMASI NAMAZ

Camiler haftasının bu yıl ki temasının namaz olarak belirlendiğini vurgulayan Güzel, şöyle devam etti:

"Biz herkesi camiye çağırıyoruz. Biz bu çağrıyı her gün 5 vakit yapıyoruz, bu çağrı ezanlarla yapıyoruz. Bu programlar camilerimizin cemaatle dolmasına öksüzlüğünün garipliğinin giderilmesine vesile olur.

Aşure nedir? Aşure ayı ne zaman? 2024 Muharrem ayı tarihi Aşure nedir? Aşure ayı ne zaman? 2024 Muharrem ayı tarihi

Kubbeler altında saf saf inşallah buluşuruz. Mihrabın önünde birbirimizin duasına şahitlik ederiz. Ben bütün vatandaşlarımızı toplumumuzun her kesimini hiç kimseyi ayırmadan davet ediyorum, programımıza şeref vermelerini istiyorum.

Camiler haftası cemaatimize ve din görevlilerimize kutlu olmasını temenni ediyorum"