Alınan bilgiye göre, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan haklarında gözaltı kararı bulunan 7 işadamı, 1 emniyet mensubu ile 1 ev hanımı emniyet ekipleri tarafından yakalandı.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ile Terörle Mücadele ekiplerinin yaptığı ortak operasyon sonucunda evlerinde gözaltına alınan 9 şüpheli, İnegöl Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

2 KİŞİ AMASYA'YA GÖNDERİLDİ

Yaklaşık 1 haftadır emniyette gözaltında tutulan şüphelilerden, işadamları A.Ö, N.Y, M.B, N.T, İ.A ile L.S ve emniyet mensubu M.D emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartıldı.

Aynı operasyonda gözaltına alınan işadamı ile 'abla' olarak nitelendirilen ev hanımı ise Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Amasya iline gönderildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan İnegöl Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanırken, işadamı N.T adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüphelilerden bazılarının Bylock sistemini kullandığı ve bazılarının FETÖ/PDY elebaşının verdiği talimatlarla Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları belirlendi.