Bakan Ersoy, Yunan mevkidaşı ile "Romeo ve Juliet" oyununu izledi Bakan Ersoy, Yunan mevkidaşı ile "Romeo ve Juliet" oyununu izledi

İnegöl Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin bu yıl yapılacağı öğrenildi. Son olarak 2013 yılında 14-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festivalde Mısır'daki olaylar nedeniyle AK Parti Genel Merkezi, belediyelerin konser ve eğlence programlarını iptal etmelerini istemişti. Festivalin son iki programı Erhan Güleryüz ile Ferhat Göçer konserleri iptal edilmişti.

2 YIL YAPILAMADI

2014 yılında ise İnegöl Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar sebebiyle Uluslararası Kültür Sanat Festivalini iptal edildiğini duyurmuştu. 2015 yılına gelindiğinde Temmuz ayının sonunda bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15-22 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenleyecekleri Kültür Sanat Festivali de dahil olmak üzere Ağustos ayındaki tüm kültür ve sanat etkinliklerini, gelen şehit haberleri nedeniyle iptal ettiklerini açıklamıştı.

5 GÜN SÜRECEK

2013 yılından bu yana yapılmayan festival ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. 13 Ağustos tarihinde başlayacak olan festivalin, 5 gün süreceği, Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği konserlerinin yanı sıra folklor gösteri ve Altın Mobilya Halk Dansları yarışmasının da yer alacağı kaydedildi. Final konserinde hangi sanatçının sahne alacağı ise henüz netleşmedi.