Patates, soğan, armut ve portakaldan oluşan 25 ton yardım TIR'a yüklenerek, Suriyeye gönderildi. İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, yaptığı açıklamada;

Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı

"2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği bu topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. Buralarda mağduriyet, sefalet, 600 bin yetim, açlık, yoksulluk var. Durumlar içler acısı... İHH olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz."

SAVAŞ YIKIP GEÇİYOR

"Şuan sınırdaki kamplarda insanlar yazın o çadırlarda yanıyor, kışın ise donuyorlar. Havaların iyice soğuduğu bu günlerde bizden kışlık malzeme bekliyorlar. Milyonlarca Suriyeli yıllardır mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyor. Yoksulluk ve savaş sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor."Şuanda çok acil olarak un ihtiyacımız. Önümüzdeki hafta 6 tır un ve gıda malzemesi göndereceğiz. Bu anlamda halkımızda destek bekliyoruz."

MAZLUMLARA SEBZE VE MEYVE GÖNDERDİLER

"İnegöl sebze ve meyve halindeki esnaf arkadaşlar bir araya gelerek Suriye'deki mazlumlar için ne yapabilir diye düşündüler. Herkes karınca kararınca kendi imkanları ölçüsünde toplamda 25 ton patates, soğan, armut, portakaldan oluşan bir tır dolusu yardımı toplayarak bağışladılar. Haldeki esnaf arkadaşlara; oradaki mazlum ve mağdurlar adına kendilerine teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.