HİZMETLERİ İÇİN VEKİLE TEŞEKKÜR ETTİLER
Hikmet Şahin Kültür Parkında bulunan Sena Aile Çay Bahçesinde gerçekleştirilen kahvaltıda konuşan Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, Milletvekili Hüseyin Şahin'e çalışmalarında başarılar diledi.
İnkaya, "Esnaflar olarak, vekilimizi burada ağırlayarak, kendisine desteklerimizi sunmak istedik. İnşallah sonuçları itibari ile güzel olur. Sayın vekilimizin bugüne kadar bize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.
KOSGEB üzerinden 500 bin kişiye verilen bir hizmet var, bu çok olumlu ve çok güzel bir hizmet. Kendilerine bu süreçte Allah kolaylık versin" dedi.
SİSTEMİN AMACI İSTİKRASIZLIKLARI ÖNLEMEK
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise AK Parti ve MHP'nin ortak çalışması ile hazırlanan paketin Türkiye'nin daha istikrarlı bir yönetim biçimine kavuşmasını amaçladığını anlatarak,
"Geçmişte çok acı tecrübeler yaşadık. Cumhurbaşkanının seçilemediği günler gördük. 3 siyasi partinin güçlükle koalisyon hükümeti kurduğu, TBMM'deki 4. partinin azınlık hükümeti kurduğu günler yaşadık."
"Milletvekili transferleri yapılan acı günler oldu. Bunların faturasını Millet olarak hep birlikte ödedik. En büyük acıyı da işadamları yaşadı. Bir gecede varlıklarını kaybedenler oldu. Getirmek istediğimiz sistemin amacı istikrasızlıkları önlemek Türkiye'yi geleceğe hazırlamaktır" diye konuştu.
YÖNETİM SSİTEMİ DEĞİŞECEK
Yönetim sisteminde değişiklik olacağını aktaran Şahin, "Parlamenter sistemden, Cumhurbaşkanlığı sistemine doğru gidiyoruz. Cumhurbaşkanımızın yetkilerini başbakanın yetkileri ile birleştirdik.
Bu sistem karar alma sürecinin hızlandırma mekanizmasının temelini oluşturuyor. Dünya değiştiği için bu sisteme başvurduk. Karar alma sürecinde seri davranmamız gerekiyor. Güçlü bir idareyle ve güçlü hükümet modeliyle yönetilmemiz gerekiyor."


EVET GÜÇ VERECEK
"Kararlı idare mekanizmasına ihtiyaç var. Biz konunun inşallah 16 Nisan'daki referandumda tercihlerimizin 'evet' olmasıyla uygulamaya geçeceğini umuyorum.
İnşallah 'evet' oyu kabul edildikten sonra 3 Kasım 2019 yılına kadar da mevcut kanunlarımızdaki düzenlemeleri ve değişiklikleri yaparak hükümet modelinin alt yapısını da hazırlamış olacağız. 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi modelini uygulamaya geçeceğiz. Biz bundan çok ümitliyiz.
TÜRKİYE'Yİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR
Çok hayırlı işler olacağının müjdelerini görüyoruz. Türkiye'yi çok güzel günler bekliyor. Türkiye'yi net kararların alındığı, yerli ve milli düşüncenin ürünü kararların alındığı çok güzel günler bekliyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, İBB Başkanı İmamoğlu’nu ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özel, İBB Başkanı İmamoğlu’nu ziyaret etti