Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, çalışmaları yerinde inceledi.

Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu! Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu!

ESKİ HEM'DE DÜZENLEME

Adil Kansu yaptığı açıklamada;

"İnegöl Belediyesi olarak şehrimizin gelişimi ve dönüşümünü göz önünde bulundurarak yaptığımız çalışmalarımızı halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydeki projelerimizle şekillendiriyoruz.

Bugün incelemesini yaptığımız çevre düzenlemesi çalışmamızda Eski Halk Eğitim Merkezimizi engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanılabileceği şekilde dizayn ediyoruz" dedi.

23 YAŞ ÜSTÜ ENGELLİ KURSU

Eski Halk Eğitim Merkezi binasında şuan 23 yaş üstü engelli kursu bulunduğunu aktaran Kansu;

"Bu yapılanma Türkiye'ye örnek olabilecek niteliktedir ve yapılan tek uygulamadır. Engelli kursunda çoğunluk olarak zihinsel engelli öğrenciler eğitim almaktadır. 5 sınıf, 40 öğrenci ve 10 öğretmenle eğitim devam etmektedir. Engelli öğrencilerin yemek ihtiyaçları İnegöl Belediyesi, servis ihtiyaçları MEB tarafından karşılanmaktadır" ifadelerini kullandı.

SPOR VE FITNESS SAHASI

Çevre düzenleme projesi hakkında da bilgi veren Kansu;

"Engelli öğrenciler için hazırlanan çevre düzenleme projesi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte tasarlanmıştır. Çalışma 736 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir.

Proje uygulama alanında; engelli öğrencilerin spor aktivitelerini gerçekleştirebileceği, düştüklerinde yara almadan aktivitelerini tamamlayabilecekleri kauçuk zeminden oluşan spor sahası ve fıtness sahası planlanmıştır. Engelliler için organik ürünlerin yetiştirileceği bir hobi bahçesi ve vakit geçirecekleri oturma alanları planlanmıştır"

"Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar ve çalılar dikilecektir. Bitkilendirme çalışmasında; dış budak yapraklı akçaağaç, altuni melez servi, sabin ardıcı, alev çalısı, ortanca ve kartopu bitkilerine yer verilecektir.

Dikilecek olan yetişkin ve görselliği ön planda olan ağaç ve çalılar; duvar önündeki yeşil alanlara konulacaktır. Yeşil alan ve kauçuk zemin dışında kalan bölge de sert zemin uygulaması için kırmızı, gri ve siyah renkli dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına gidilmiştir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanacaktır"

EYLÜL SONUNDA BİTECEK

"Eski Halk Eğitim Merkezi çevre düzenleme uygulamamıza Ağustos ayı sonlarında başlanmış olup, Eylül ayı sonu itibarı ile de uygulamanın tamamlanması planlanmaktadır.

Çalışmanın devamında Fen işleri Müdürlüğümüz otopark alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır. Çalışmanın halkımız ve engelli vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ederim" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir de engelli kursiyerlerin yemek ihtiyacını karşılayan ayrıca çevre düzenlemesini de gerçekleştiren İnegöl Belediyesi'ne teşekkür etti.