Kendini savcı ve polis olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran şebekenin son kurbanı emniyetin özverili çalışması sonucunda son anda kurtarıldı.
İnegöl'e bağlı Şipali mahallesinde ikamet eden 62 yaşındaki Fahri Demirel'i arayan dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıttı. Hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyen dolandırıcı hesabın kurtarılması için paraya ihtiyaç olduğunu söyledi.
Dolandırıcıya inanan yaşlı adam evde bulunan kızına ve kendisine ait ziynet eşyaları ve paraları bir poşet içerisine koyarak bisikleti ile Şipali mahallesinden bisikleti ile İnegöl'e doğru yol almaya başladı.
EMNİYET ALARMA GEÇTİ
Fahri Demirel'in kızı Kevser Demirel durumu, İnegöl'de bulunan ağabeyi Dinçer Demirel'e telefonda bildirdi. Karakola giden Dinçer Demirel emniyet ekiplerine durumu anlattı. Dolandırıcılık olayı olduğunu anlayan emniyet ekipleri alarma geçerek Bankalar Caddesi, kuyumcular çarşısı ve postanelerde yaşlı adamı beklemeye başladılar. Bu sırada telefonlara cevap vermeyen yaşlı adama SMS atarak dolandırıcılara inanmaması gerektiğini belirten mesajlar atılmasına rağmen yaşlı adam dolandırıcılara inanmaya devam etti.
Bankalar caddesi üzerinde görülen adama ulaşan emniyet ekipleri yaşlı adama dolandırıcıların tuzağına düşmek üzerinde olduğunu söylediler.
ALTINLARI BOZDURMADIM
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fahri Demirel "Savcılıktan polis diye aradılar, karakola gel dediler, geleyim dedim. Sonra bir daha aradılar bana paraları al dışarı çık seni arayacaklar dedi. Sonra bana altınları bozdur dediler. Bana altınları bozdur deyince bende uyandım. Altınlar benim değil kızın altınları idi." Dedi.
TELEFON MEŞGULDÜ
Babası devamlı aradığını ama telefonun meşgul olduğu için ulaşamadığını söyleyen yaşlı adamın oğlu Dinçer Demirel "Evden beni aradılar babamı polisler almış diye, bende karakola gittim sormak için karakolda durumu anladılar. Aradım babamı telefonu devamlı meşgul. Polis arkadaşlar sağ olsun babamı dolandırılmaktan kurtardılar." dedi.