İlçe Müftüsü Kazım Güzel, "Biz görevlilerimizin fedakarane gayretlerinin mükafatının Cenab-ı Hakk'ın rızası ve ahrette Cennet olduğunu düşünüyorum. Bu yaz gününün hararetinde ve sıcağında, orucun verdiği rehavette, açlık ve susuzluk nedeniyle enerjinin azaldığında, verimliliklerini ve enerjilerini en üst seviyeye çıkaracak unsur, görevlilerimizin azim ve gayretlerini artıracak hususun temelinde bu olduğunu düşünüyoruz."

"Oruç ayındaki meşguliyete rağmen, hatim okuyacaklar, teravih kıldıracaklar, sahura kalkacaklar, iftarları olacak, orucun verdiği bir rehavet olacak ve 18-21 saate ulaşan bir koşuşturmanın içerisinde olacaklar. Bazen 3 saat, bazen 5 saat uyuyacaklar. Ama ben oradan alacakları mükafatın kardeşlerimizin yorgunluğuna da galip geleceğine, bu rehaveti de ortadan kaldıracağına, çocuklarımızla da en güzel şekilde ilgileneceklerine inanıyorum. Bizler bu noktada bu seneki Yaz Kuran Kurslarımızın daha verimli olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"MUTLUYUZ"

İshakpaşa Cami İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş ise "Din görevlileri olarak devletin memur kadrosundayız. Ancak bizim yapmış olduğumuz bu memurluk özellikle klasik memur anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte programlarımız, görevlerimiz yoğunluk arz etmektedir."

Dinimizde evlat edinmenin, Koruyucu aile olmanın hükmü nedir? Dinimizde evlat edinmenin, Koruyucu aile olmanın hükmü nedir?

"Özellikle Yaz Kuran Kurslarının Ramazan ayına denk gelmesi, yine Ramazan ayında mukabele programları, diğer irşad programlarını düşündüğümüz zaman bir din görevlisi günün neredeyse üçte ikisini görev yaptığı mahalde geçirmektedir. Bundan dolayı da bizler hiçbir zaman şikayetçi değiliz. Aksine böyle bir yoğunluktan dolayı mutluyuz. Keşke böyle bir yoğunluk yılın her günü olsa" diye konuştu.