Posoflular Derneği'nin ziyaretinde basın mensupları Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a, 'Dernekler Yerleşkesi'ndeki son durumu sordu.

BOŞA ÇIKACAK BİNALAR VAR

Başkan Aktaş, dernekler yerleşkesi ile ilgili bir toplantının da gerçekleştirildiğini ve 2 saatlik toplantıya bütün dernek başkanlarının katılım gösterdiğini kaydetti ve tek tek görüş ve kanaatlerin alındığını söyledi.

Aktaş, "Olumlu bakanlar da oldu olumsuz bakanlar da oldu. Ama genel anlamda olumlu bakıldı. Ancak son 1 haftada farklı bir gelişme oldu. Bizim eski hastanenin orada yapmayı düşündüğümüz Belediye Hizmet Binamız ve heykel ile birleştirilecek özellikle belirtmek istiyorum meydan...

Orada en fazla yüzde 16'yı geçemeyecek bir yoğunluk olur. Diğer kısmı tamamen yeşil alan ve meydan olacak. Bu projeyle birlikte boşa çıkacak binalarımızla ilgili farklı bir gelişme de oldu. Biz nasip olursa 1 ay sonra proje yarışmasına çıkmak istiyoruz belediye binası ve meydanla ilgili. O proje yarışmasına çıktığımız zaman ben bununla ilgili doneleri de paylaşacağım" dedi.

FUAR ALANI YA DA EK HİZMET BİNASI

"Biz özellikle derneklerimizin bir arada olduğu ve ortak sesin İnegöl olduğu, o zenginliklerin beraberce paylaşıldığı bir yer olsun istiyoruz" diyen Aktaş,

SADECE BALIKESİR’E ÖZGÜ 5 ŞEHİR GELENEĞİ SADECE BALIKESİR’E ÖZGÜ 5 ŞEHİR GELENEĞİ

"Ama dediğim gibi bizim elimizde farklı mekanlar var. Takdir edersiniz ki bir şeyi yapmak kolay, önemli olan işletebilmek. Şimdi bir fuar alanımız var. Yarın yeni bir fuar alanı yapıldığında ne yapacağız o fuar alanını. Düşünmek lazım. Burası olacak diye söylemiyorum. Belediye Ek Hizmet Binamızın üst katı...

Yarın öbür gün Belediyeyi tek çatı altında topladığımızda burası ne olacak? Bunun hesabını yapmak durumundayız. İnşallah biz dernek başkanı ve yöneticilerimizle istişare edip bu konuyu değerlendireceğiz. Biz genel anlamda böyle bir ihtiyaç olduğunu gördük ve hissettik. Yakında kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

EK HİZMET BİNASININ ÜST KISMI UYGUN

Bu açıklamalar, fuar alanından ziyade Dernekler Yerleşkesi projesi için Belediye Ek Hizmet Binasının üst katında bulunan ve şuanda belediye birimlerinin yer aldığı alanın daha uygun olacağı ve Ek Hizmet Binasının düşünüleceği şeklinde yorumlandı.