KONUKOĞLU'NDA DÜZENLENDİ

'Cami ve Namazla Diriliş' temasıyla çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılışı; Sani Konukoğlu camisi bahçesinde düzenlenen programla yapıldı.

KUTSAL MEKANLAR

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Osman Çiçekfidan, Camilerin; toplumun her kesiminden insanın herhangi bir ayrıma gitmeden bir araya geldikleri, kaynaştıkları, aynı heyecanları yaşadıkları, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının doruk noktasına ulaştığı kutsal mekanlar olduğunu söyledi.

Camilerin İslam dininde özel bir konuma sahip olduğunu aktaran Çiçekfidan;

"Hz. Peygamberden günümüze kadar bu yönünü hep muhafaza etmiştir. Bu hususta Müslümanların üzerine düşen en önemli vazife camilerin nezih vasfını muhafaza etmek ve onun saygınlığını devam ettirmektir. Görevlilerimiz Allah'ın evi sayılan camilerimizde sırf Allah'a ibadet için toplanan insanımızın camilerdeki birliğini ve manevi huzurunu arttırmak ve cemaatin dini kültür seviyesini yükseltmek için büyük bir gayret içerisindedirler."

"Cami görevlilerinin hizmeti cami cemaati ile sınırlı kalmayıp toplumun tüm kesimleriyle ilgilidir. Görevlilerimiz sorumluluğu ağır bir görev yürütmektedirler. Onlar İslam dininin doğru bir şekilde anlatılmasında, cemaatin huzurlu bir şekilde ibadetini yapmada çalışmaktadırlar" dedi.

CAMİLER MÜMİNLERİ İNŞA EDER

Sakal bırakmak sevap mı? Sakalını kesen günaha girer mi? Sakal bırakmak sevap mı? Sakalını kesen günaha girer mi?

İlçe Müftüsü Kazım Güzel ise şöyle konuştu;

"İlk insanla başlayan mabet anlayışı, günümüze kadar gelişerek devam etmiştir. İslam medeniyeti, aslında mabet medeniyetidir. Mabet, Allaha kulluk edilen mekanın adıdır. İslam'da yeryüzü insanlara mabet kılınmıştır. Ama bunların içerisinde özel mekanlar oluşturarak yeryüzünün imar ve inşa edilmesini gerçekleştirme adına onların sembolü olan Allah'ın evleri inşa edilmiştir."

"Müminler cami ve mabetleri inşa eder, camiler de müminleri imar ve inşa eder. Çeyrek asırdır Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanır."

Müftü Güzel, bu yıl ki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasının 'Cami ve Namazla Diriliş' olduğunu sözlerine ekledi.

ADİCE VE KALLEŞÇE

Konuşmasında terör olaylarına değinen Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

"20 Temmuz tarihinde sanki birisi düğmeye bastı. Biz 2 buçuk aylık süreçte yaklaşık 110 vatan evladını şehit verdik. 3 bin 500 civarında da terörist öldürüldüğü söyleniyor. 2 buçuk ayda birileri yollara kamu imkanlarını kullanıp mayın döşeyerek, adice ve kalleşçe şehit ederek bu memleketin huzurunu bozmaya çalışıyor."

"Cumartesi günü gördük, 120 civarında bu memleketin insanı vefat etti. Olayların önü ve arkasına bakıyorsunuz, sonrasını yorumluyorsunuz, ciddi şekilde maneviyat noktasındaki eksikliklerden bu işin kaynaklandığını görebiliriz" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.