4 günlük gezi için İnegöl'e gelen engelli çocuklar ve aileleri, Kent Müzesi ile Mobilya Müzesini ziyaret edip, İnegöl'ün tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra son olarak Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın misafiri oldular. Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarette misafirleriyle tek tek ilgilenen Başkan Aktaş, Bosna'nın kendileri için ayrı bir yeri olduğunu ve Bosna sevgisinin artarak devam ettiğini belirtti.

"BOSNA'YI ÇOK SEVİYORUZ"

Samimi bir havada geçen ziyarette, misafirlerine İnegöl'de ağırladıklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek sözlerine başlayan Başkan Aktaş, "Dün öğlen ayağımın tozuyla Bosna'dan geldim. İki akşam Sarayevo'da kaldık. Bir akşamda Donji Vakuf'ta kaldık. Ayvaz Dede Şenliklerine katıldık.22 kişiden oluşan bir heyetle Bosna'da yer aldık. Biz Bosna'yı çok seviyoruz. Bu arada şunu söylemek isterim ki Donji vakuf bizim kardeş şehrimiz. Bu münasebetle Bosna'nın bizim için ayrı bir önemi var. Bosna'ya olan bu sevgimiz artarak devam ediyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bosna'dan gelen misafirlere İnegöl ve Belediye hakkında da kısa bilgiler verdi. Aktaş, misafirlerine İnegöl Belediyesi'nin 147 yıllık bir geçmişi olduğunu söyledi. İnegöl'ün köklü bir geçmişe sahip olduğunu, birçok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını da belirtmeyi unutmadı.

İnegöl'ün Osmanlı'nın kuruluşuna şahitlik etmiş bir şehir hüviyetine sahip olduğunu belirten Aktaş, "Kent Müzemizi gezdiniz. Ve müzemizde şehrimizin geçmişini, kültürünü yakinen görme fırsatınız oldu. Burada farklı kültürlere sahip insanlarımız huzur içerisinde yaşıyor. Burada Balkanlardan, Kafkaslardan ve Anadolu'nun birçok farkı bölgesinden gelen vatandaşlarımız var. Tabiri caizse renkli bir çiçek bahçesi gibiyiz."

ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ VAR

İnegöl'ün nüfusunun 256 bin olduğunu belirten Aktaş, "60 bin civarında ilk, orta ve lise öğrencimiz var. Burası her açıdan büyük bir şehir. Bu güzel şehrimizde engelliler ile alakalı okullarımız, kurslarımız ve rehabilitasyon merkezlerimiz var. Belediye olarakta bizler bu etkinliklere, faaliyetlere katkı ve destek vermeye çalışıyoruz. Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte projeler üretiyoruz. Bu etkinlikler öğrencilerimize yönelik olabildiği gibi halkımıza yönelikte olabiliyor. İnesmek marifetiyle vatandaşlarımızın el becerilerini ve meslek edinmelerini sağlamak adına çeşitli kurslar icra ediyoruz. Bu kurslar sayesiyle iş bulan vatandaşlarımızda oluyor" dedi.

"ZENGİN BİR KÜLTÜR YAPISINA SAHİBİZ"

13 yıldır Belediye Başkanlığı görevinde olduğunu da ifade eden Aktaş, "İnegöl'de farklı kültürlere mensup insanların yaşamasından dolayı zengin bir kültür yapımız var. Bu zenginliği daha da artırmak için bizler festivaller ve farklı etkinlikler yapıyoruz. Bunlar folklorik etkinlikler olabildiği gibi, kültürel etkinlikler de olabiliyor. Mesela bu hafta sonu 4 derneğimizin kültürel etkinliği var. Bu derneklerimiz kendi bünyelerinde güzel etkinliklere imza atıyorlar. Bizler, farklı coğrafyalardaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmek için hem Balkanlarda, hem de Kafkaslardan kardeş şehirler edindik. Böyle geliş ve gidişlerle aramızdaki kardeşlik bağlarının daha da aratacağına yürekten inanıyorum. Sizleri de İnegöl'ümüzde misafir ettiğimizden dolayı büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Tüm Bosna'ya ve Tuzla'ya selamlarımı iletiyorum" şeklinde konuştu.

"KENDİMİZİ EVİMİZDE GİBİ HİSSETTİK"

Bosna Hersek Tuzla Engelliler Merkezi Müdürü Yasmin Krivorşiya ise, "Öncelikle sizlere sonsuz teşekkürler iletiyoruz. Sizin bu Bosna sevginize, Bosna hayranlığınıza biz şimdi daha da fazla hayran kaldık. Yüreğinizin güzelliği dışınıza yansımış. Biz böyle biz güzellik, böyle güzel bir karşılama hiçbir yerde hiçbir şekilde görmedik. Kendimizi evimizde gibi hissettik. Burhanettin Özdemir sizin bu ziyaretin gerçekleşmesi adına neler yaptığınızı bizlere anlattılar. Biz şimdi giderken yüreğimiz sizde kaldı. Biz de sizleri Bosna'da ağırlamak istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Yasmin Krivorşiya ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim ederken günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı da çekildi.

Türkiye'nin en ikonik kütüphanesi olacak Türkiye'nin en ikonik kütüphanesi olacak