PROJE ŞEKİLLENİYOR

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 5 terörist etkisiz! Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 5 terörist etkisiz!

Devlet Hastanesini yeni ve modern yerine taşınmasının ardından Eski hastane alanında bir yandan yıkım çalışmaları tamamlanırken diğer taraftan da alanda yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili İnegöl Belediyesi proje hakkında mimar, mühendis ve çeşitli STK'lar ile fikir alışverişinde bulunmaya başladı.

ULUSAL PROJE ÇALIŞMASI

Başkan Aktaş alanda yapılması planlanan şehir meydanı ve Belediye Sarayı projesinin detayları ile ilgili fikir alışverişinin devam edeceğini ve ulusal bir proje çalışması ile işi sonuçlandırmak istediklerini belirtti.

ESKİ GÜNLERİ HATIRLATTI

Eski Hastaneyi hatırlatan Başkan Aktaş;

"Eski devlet hastanemiz iki farklı binadan oluşuyordu. İlk bina yaklaşık 40 yıldır, ikinci bina da yaklaşık 26 yıldır İnegöl'ümüze hizmet ediyordu.

Yıllarca 22 bin m2'lik, dar alanda, tabir yerindeyse labirent gibi binalarda hastanemiz hizmet veriyordu. İnegöl'e hiç yakışmıyordu. Hem eski milletvekilimizin hem mevcut milletvekilimizin destek ve gayretleri ile yeni hastane binamız faaliyete geçti" dedi.

70 DÖNÜMLÜK ALANA PROJE DÜŞÜNCESİ

Başkan Aktaş, bölgede yapmak istedikleri çalışmalardan şu sözlerle bahsetti;

"Şehir Meydanı ve Belediye Sarayı ile ilgili iki alanı bir arada düşünüyoruz. Açıkçası burada bir kentsel dönüşüm gerçekleşecek. İnegöl'ün en merkezi noktalarından bir tanesi olan birçok program yaptığımız güzel bir heykel önü var.

Oradan Kuğulu Park'a kadar ve diğer taraftan da ilerleyen süreçte Endüstri Meslek Lisemizin bir kısmı da proje içine dahil edilebilir. Birkaç aşamadan oluşacak şekilde toplam 70 dönümü konu alacak bir süreç ve projeyi konuşuyoruz."

MEGA BİR PROJE

"Bu aşamalar etap etap halledilecek şekilde planlanmalı. 3-5 senede biten bir proje değil etap etap belki 10-15 yılda tamamlanacak mega bir projeyi bugünden konuşmak ve İnegöl'ün dinamikleri ile birlikte planlamak istiyoruz. Oraları da birleştirerek çok güzel bir devasa bir şehir meydanı ortaya çıkacak."

"Burada aynı zamanda sürekli büyüyen yapısıyla ve bugün farklı hizmet binalarından oluşan Belediyemizin de bütün hizmet binalarının tek çatı altında toplanması ve burada belediyenin tek çatı altında hizmet vermeye başlaması da konuşulmalı ve planlanmalı."

"KETEM ile alakalı burada bir süreç başladı. Ön tarafta halkımıza hizmet veren Verem Savaş Dispanserimiz var. Biz Verem Savaş Dispanserinin de buradan çıkmasını arzu ediyoruz. Burası çok kıymetli bir alan ve bu alanın tamamını değerlendirmek istiyoruz."