Belarus Devlet Ormancılık, Ağaç İşleri ve Kağıt Sanayii Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yuri Nazarov, Belarus İstanbul Başkonsolosu İgor Bely, Başkonsolosluk Ticaret Müşaviri Evgenye Lipen ve Belarus'tan gelen ağaç ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren işadamlarıyla birlikte İnegöl'e geldi. Gün boyu ilçede farklı ziyaretler ve görüşmeler yapan heyetin ilk durağı, İnegöl Belediyesi oldu.

TİCARİ İŞBİRLİĞİ

Belarus heyetini Belediye Başkan Vekili Alper Taban karşıladı. Karşılıklı fikir alışverişi ve tanışmanın gerçekleştiği ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Belarus İstanbul Başkonsolosu İgor Bely, Alper Taban'a kendilerini ağırladıkları için teşekkür etti. İnegöl'ün Türkiye'de mobilya merkezi olduğuna dair bilgi sahibi olduklarını belirten İgor Bely, "Bu nedenle sizinle görüşmeye geldik. İnegöl mobilya sanayisi ile Belarus arasında bir ilişki içerisine girmek istiyoruz. Ağaç sanayi ve mobilya sanayi dallarını kapsayan konularla iştigal eden bir bakanımızla buradayız. Buraya sizin mobilya ihracatçılarınızı yerinde görmeye geldik. Aynı zamanda delegasyonumuz içerisinde Belarus'ta büyük ağaç çalışma işleri yürüten ve mobilya yapan sektörlerin temsilcileri de var" dedi.

KÜLTÜREL İLİŞKİLERDE DE GELİŞME KAYDEDİYORUZ

Belarus ile Türkiye ilişkilerinin gerek siyasi, gerek ekonomik olarak hızlı bir şekilde ilerlediğine de değinen Başkonsolos İgor Bely, "Aynı zamanda kültürel ilişkilerimizde de gelişme kaydediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla Türk üreticileri ve Belarus üreticileri aynı ürünleri üretmelerine rağmen kendi aralarında pek büyük bir rekabete sahip değiller, birbirlerini gölgelemiyorlar. Bizim ekonomilerimiz birbirini tamamlıyor. Biz buraya geldiğimizde zaten Türkiye-Belarus ticaret ilişkilerinin artırılmasını amaçlayarak geldik. Bu işin içerisinde İnegöl var ve Belaruslu şirketler de olacak" diye konuştu.

İNEGÖL'Ü TANITTI

İnegöl Belediye Başkan Vekili Alper Taban ise Belarus heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; İnegöl hakkında bilgiler verdi.

“İhracat Rakamları Takdire Şayan” “İhracat Rakamları Takdire Şayan”

SANAYİ BÖLGESİ KURULUMU ÖNEMLİ

Belarus Devlet Ormancılık, Ağaç İşleri ve Kağıt Sanayii Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yuri Nazarov da sanayi bölgesi kurulumunun çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekti. İnegöl'de bulunan 2 OSB'ye vurgu yapan Nazarov, şunları söyledi: "Nasıl kurduğunuz ve ne tür kaynakları buraya yönlendirdiğiniz önemli. İrili ufaklı 2 bin adet mobilyacının burada olması önemli bir konu. Bugün programımızda mobilya sanayini ziyaret ederek üretim anlamında bir şeyler gördük. Bizim birlikte veyahut kesiştiğimiz noktalar var. Profesyoneller olarak bu yol haritasını tespit edeceğiz. Bilahare ticari yöne doğru ilişkileri güçlendireceğiz. Niyetimiz budur. Pek çok kesişme noktası var"

Ziyaret sonunda heyetler karşılıklı olarak birbirlerine hediyeler takdim ederken, Belarus heyeti İnegöl Belediyesi ziyareti sonrası İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki programa katılmak üzere buradan ayrıldı.