12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 96.yıldönümü münasebetiyle İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışması"nda İnegöl Salih İbrahim Kırcalı MTA Lisesi öğrencilerinden Büşra Durmaz ilçe ikinciliği kazandı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi" kapsamında "Bağımlılık" konulu yarışmanın hikaye kategorisinde ise aynı okuldan Beyza Saltan ilçe birincisi olarak ilçemizi Bursa finallerinde temsil etme hakkı kazandı.

ÇİFTE MUTLULUK

Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü Abdurrahim Mercan;

"Okul olarak kültürel faaliyetlerde öncü bir okul konumundayız. Her yıl aldığımız başarılı sonuçlara bu yıl da yenilerini katıyoruz. Sağlık alanını da içeren bir okul olmamız "Bağımlılık" konusuna ayrı bir önem verdiğimizin göstergesi. Öğrencilerimizin bu konuda bilincini artırmayı hedefliyoruz.

Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği

Bundan sonraki süreçte de yeni yarışmalara katılım çalışmalarımız sürüyor. İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında da az farkla birinciliği kaçırdık. Bu yıl içinde yedinci derecemizi aldık. Yarışmalara öğrencilerimizi hazırlayan edebiyat öğretmenimiz Abdullah Metin Kürümoğlu'na teşekkür ederim.

Kendisinin danışmanlığında son on yılda yüzü aşkın başarıya imza attık. Şiir okuma yarışmasında da Suat Türker ve Bahri Pamuk hocalarımızın katkıları oldu. Hepsine teşekkür ederim. Öğrencilerimin başarılarının devamını dilerim.

Öğrencilerimizin başarısını ödülle pekiştireceğiz. Yarışma şartnamesi gereği öğrencilerimizin başarılarını okul sitemizde ve yerel basınımızda duyuracağız." dedi.

BAŞARILARIMIZ SÜRECEK

Dereceye giren öğrencilerden Beyza Saltan ise şunları söyledi:

"Aldığımız bu başarıdan dolayı çok mutluyum. Önceki yıllarda okulumuzun aldığı başarılar ve Metin hocamın yönlendirmeleri yarışmalara katılma isteğimi güdüledi. Hocamızın bizi ve arkadaşlarımızı çalıştırması sonucu okulumuz her yıl birçok başarıya imza atmakta. Metin Kürümoğlu hocama teşekkür ederim"

Şiir okuma yarışmasında derece alan Büşra Durmaz ise;

"Suat Türker hocamın danışmanlığında hazırlandım. Bahri Pamuk hocamın da desteklerini gördüm; kendilerine çok teşekkür ederim. İnşallah başarılarımızın devamı gelir, sevdiklerimize mutluluk yaşatırız" diye konuştu.