Cerrah Mahallesi'nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

PEK ÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Aktaş; "Belediye olarak kırsal kalkınmayı sağlamak ve çiftçiye gerekli desteği sunmak adına son dönemde tarımla ilgili pek çok projeyi hayata geçiriyoruz.

Geçtiğimiz aylarda başlattığımız bilgilendirme toplantılarıyla toprağın işlenme dönemi öncesinde çiftçimize gerekli uyarıları ve bilgilendirmeleri yaparak, toprağın daha doğru işlenmesi ve verimin artmasıyla ilgili bilgilendirme seminerleri düzenledik"

KIRSAL SORUNLARA DOKUNUŞLAR

Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim! Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim!

"Kırsal mahallelerimizin sorunlarına çözüm olması için kısa zamanda önemli bazı dokunuşlar yaptık. Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallelerimize Ürün Toplama Merkezleri (yakın zamanda da Büyükşehir Marifetiyle Cerrah mahallemizde planlanmaktadır.), Çitli ve Turgutalpköy Mahallerimizde Erken Uyarı Sistemi İstasyonları, Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu Heyeti ve Meyve Ağacı Budama Seminerleri ile 386 Çiftçimize Eğitim ve sertifikaları verildi" dedi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK

"Hem İnegöl Belediyesi olarak bizim hem de Büyükşehir belediyemizin de destek ve katkılarıyla özellikle büyük kırsal mahallelerimizde köy yollarından, mahalle konaklarına, içme ve sulama suyu çalışmalarından köy meydanı ve futbol sahası yapım ve düzenleme çalışmalarına kadar onlarca hizmeti hayata geçiriyoruz" diyen Aktaş, şöyle devam etti:

"Bir yandan kırsal mahallelerimizde yaşam standartlarını yükseltirken diğer yandan da çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin kalitesinin ve katma değerini de yükseltilmesine de zemin hazırlıyoruz"

ARICILIĞIN GELİŞTİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

"Bugün Arı Yetiştirici Esnafımıza Arı Kovanlarını dağıtmak üzere birlikteyiz. Tarımın içinde önemli yere sahip olan arıcılığın geliştirilmesi ve teşviki de kırsal kalkınma projelerimiz arasında yer alıyor. Arıcılığı sadece polen, bal, arı sütü, bal mumu vb. ürünler gibi düşünmemeliyiz.

Dünyada ve ülkemizde arıcılığın insanlığa en önemli katkılarından birisi de arıların çiçeklerden polen toplarken ortaya çıkan tozlaşmasıdır. Çünkü arılar bu sayede polen toplama sırasında çiçekler arasında döllemeyi sağlamış oluyorlar. Tozlaşma ne kadar fazla olursa bitkilerden elde edilen ürün o kadar kaliteli ve sağlıklı olmaktadır"

270 ARIKOVANI DAĞITILDI

Arı yetiştiriciliği konusundaki desteklerini de anımsatan Aktaş;

"İnegöl genelinde arı yetiştiriciliğini ve kaliteli bal üretimini teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde bölgemizdeki arı yetiştiricilerinin katılımları ile gerçekleştirdiğimiz İnegöl Arıcılık Paneli gerçekleştirmiştik.

Belediyemiz ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız işbirliğinde İnegöl genelinde arı yetiştiriciliği yapan ve Arıcılar Birliği'ne üye olan 104 yetiştiricimiz bulunmaktadır.

Bugün bu yetiştiricilerimizden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının belirlediği 27 arkadaşımıza kişi başı 10'ar adet olmak üzere toplamda 270 adet hijyen ve kullanımı rahat olan arı kovanı dağıtıyoruz"

AMAÇ BAL REKOLTESİNİ ARTTIRMAK

"Bu çalışmadaki temel hedef; İnegöl genelindeki arı yetiştiriciliğinin ve organik bal üretiminin teşvik edilerek bal rekoltesinin arttırılmasıdır.

Yapılan bu çalışmanın ilçemize ve Tarım ve hayvancılık adına emeği ve katkısı olan herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.