İnegöl ve Bursa'da son dönemlerde araç yangınları oldukça arttı. İnegöl'de 1 haftada 3 araç yangını olayı yaşanırken, Bursa'da bu sayı daha da fazla. Peki, araçlar neden yanar? Yangınlardan sonra elektrik tesisatından kaynaklandığı ifade edilen araç yangınlarının asıl sebebi, aslında elektrik kontağı değilmiş.

BU İKİ ARIZAYA DİKKAT!

Araç yangınlarına sebep olacak hususlara ilişkin bilgi veren İnegöllü oto tamircisi Muharrem Ekebil, araç yangınlarının yüzde 90'ının bakımsızlıktan olduğunu ifade etti. "Aracınıza bakarsanız, bakımları zamanında yaptırırsanız sıkıntı yaşamazsınız" diyen Ekebil, özellikle elektrik aksamı ve benzin kaçağı ile ilgili arızalara dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Tarım Kredi Market'ten Dev İndirimler! Tarım Kredi Market'ten Dev İndirimler!

LPG'Lİ ARAÇLAR RİSK ALTINDA

Yanan araçların çoğunun LPG'li olduğuna da dikkat çeken Muharrem Ekebil, "Gazlı sistem olduğu için tesisatta kaçak olduğunda, küçük bir elektrik kaçağında şase yapması aracın yanmasına sebep olur. Bu da yine aracın bakımlarının yapılmamasından kaynaklanıyor" dedi.

ASIL SEBEP TESİSATIN BAKIMSIZLIĞI

Muharrem Ekebil, elektrik tesisatından çıktığı söylenen yangınların tesisatın kötü ve bakımsız olduğundan kaynaklandığını belirterek, "Yoksa özellikle yeni araçlarda elektrik tesisatındaki en ufak kaçakta sigortalar atıyor. Araca bakmazsan, tesisatta sorun olur, kablo soyuk olur, bunlar yangına yol açar" dedi.

"ARACIM YENİ" DEMEYİN "

Aracım yeni, sorun yaşamam" diye düşünen vatandaşları da uyaran Ekebil, "Yeni araçlar eski araçlara nazaran daha derli toplu. Ama yeniye de bakmazsanız bir farkı yok. 10 binde bir aracın yağ bakımıyla birlikte genel bakımının da yapılması lazım" şeklinde konuştu.