Protokol üyeleri ile mahalle sakinlerinin katıldığı temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında Sosyal Belediyeciliğin gereklerini bir bir yapmaya çalıştıklarının altını çizdi.

HİZMETLERE DEVAM

Başkan Aktaş, "Biz her zaman halkımızın yanında olmaya çalıştık. Halkın gücüne inanarak; onlardan aldığımız güçle gece gündüz demeden hizmetlerimize devam ediyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Biz biliyoruz ki halkımız bizim yanımızda oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz ve yerine getireceğimiz bir iş olamaz."

"İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda şehir merkezinde her alanda hizmetleri bir bir yerine getirdiğimiz gibi, Büyükşehir Yasasından sonra artık Kırsalda da tüm dinamiklerimizle varız."

"Bu kapsamda Belediyemiz şehrimiz kırsalında yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, kırsal kalkınmayı sağlayarak kırsaldaki ekonomik gelir düzeyini iyileştirmek, kırsalda kaliteli ve bilinçli üretim yapılmasına öncülük etmek adına hizmet seferberliğini başlattı" dedi.

TARİFİ İMKANSIZ BİR DUYGU

Doğal Yaşam Çiftliğine İnegöl siyasetinde önemli bir yer edinmiş Şekibe İnsel'in adının verildiğini aktaran Başkan Aktaş, "Bizim için önemli bir değer olan Şekibe İnsel'in adının burada yaşayacak olması bizim için gerçekten tarifi imkansız bir duygu. Kendisi, İsaören'de kendi çiftliklerinde uzun yıllar doğanın içinde olan bir hanımefendi. İyi bir eğitim almış olan Şekibe Hanım, Atatürk'ün isteği üzerine Bursa'dan milletvekili adayı gösterilmiş ve 8 Şubat 1935 tarihinde yapılan seçimlerde TBMM'ye giren 17 kadın milletvekilinden biri olmuştur" diye konuştu.

MALİYETİ 1 MİLYON 150 BİN TL

Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği projesi hakkında da bilgiler veren Aktaş şöyle konuştu; "Doğal Yaşam Çiftliğimiz Alibeyköy Mahallemizde hayata geçiyor. 26 Eylül 2016 tarihinde yapılan ihale sonucunda yüklenici firma ile 20 Ekim tarihinde sözleşme imzalandı. Doğanın tüm güzelliklerini bizlere sunacak bu güzel mekanın 150 iş günü içerisinde bitirilerek Mart 2017 tarihinde hizmete girmesini öngörmekteyiz."

"Doğal Yaşam Çiftliğimiz iki bloktan oluşuyor. Bekçi Evinin olacağı A blok 110 metrekareden; Restoran bölümünün olacağı B Blokta 430 metrekareden oluşacak.12 bin metrekarelik alanda planlanan tabiat çiftliğinin etrafı betonarme direklerle tel çit ile koruma altına alınıp çevre aydınlatması yapılacak. Doğal Yaşam Çiftliğimizin belediyemize yaklaşık olarak maliyeti 1 milyon 150 bin TL'dir."

DURMAK YOK YOLA DEVAM

"Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile gelip hoş bir vakit geçirecekleri Doğal Yaşam Çiftliğimizin şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyoruz. İnegöl'ün geleceğini inşa etme yolunda önümüze çıkan tüm engelleri bir bir aşarak tüm bireyleri ile yaşamaktan mutluluk duyulan bir İnegöl için durmak yok yola devam diyorum."

Konuşmanın ardından yapılan dua sonrası Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği'nin temeli atıldı.

ŞEKİBE İNSEL KİMDİR?

Kırmızı et üretiminde artış! Kırmızı et üretiminde artış!

1886'da İstanbul'da doğmuştur. Kökeni İnegöl'ün İsaören köyü olan bir ailenin kızıdır. Babası Dr. Sekip Bey'dir. Gençlik yıllarını İstanbul'da geçirmiştir. İstanbul Kız Meslek Okulu'nda ve Alman Okulu'nda eğitim görmüştür. Alman okulunda eğitim gördüğü ve oğlunun eğitimi için bir süre Almanya'da kaldığı için Almanca bilmektedir. Milletvekili seçilmeden önce Bursa'nın İnegöl Kazası'nın İsaören köyünde çiftçilikle uğraşmıştır.

MECLİSE GİREN İLK KADIN MİLLETVEKİLLERİNDEN

Türk kadınına 5 Aralık 1934 tarihli kanunla milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesini izleyen 8 Şubat 1935 seçimlerinde Bursa'dan milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve 1051 oy alarak 5.dönem milletvekili olmuştur. Şekibe İnsel'in politik yaşamı bu dönemle sınırlı kalmış, 29 Mart 1970 tarihinde vefat etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi albümünde, ortaokul mezunu, Almanca bilir ve çiftçi olduğu kayıtlıdır.