"Belediyelerin en öncelikli meselelerinden birisi vatandaşa kaliteli hizmet sunabilmektir. Tabi ki belediyelerin uğraş verdiği birçok alan vardır.

Ancak ben belediye hizmeti denince her şeyden önce yol-kaldırım hizmeti, su hizmeti, temizlik ve geri dönüşüm hizmetleri (çöp toplama) ve ulaşım hizmetine bakarım. Çünkü belediyelerin en başta yapacakları işler bunlardır. Bunları bile yapamayan bir belediyenin diğer hizmetleri ne ölçüde yapabileceğinden şüphe duyarım.

2003 yılından beri Alanyurt'ta ikamet etmekteydim. İstanbul'dan İnegöl'e tayinim çıktığında buraya yerleştim ve o günden beri de burada yaşamaktayım.

Ben buraya yerleştiğimde henüz "Büyükşehir" yasası yoktu tabi. Alanyurt küçük bir belde idi ve bu küçük "belde belediyesi" tarafından belediye hizmetleri sağlanmaktaydı ve şikayetimiz de yoktu.

Alanyurt Belediyesi önce mahalle yapılarak İnegöl Belediyesi'nin sorumluluk alanına girdi. Sonra "Büyükşehir" yasasıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarına alındı.Gittikçe büyüyorduk yani ama durduğumuz yerde.

Yani aslında değişen çok şey yoktu ama biz birden Büyükşehir belediyesinin bir mahallesi oluverdik.Ne yollar kısaldı ne biz taşındık.Her şey kağıt üzerinde oluverdi.

İnegöl il olsun diye tartışılırken, İnegöl Büyükşehir'e bağlanıverdi. O güne kadar İnegöl'ün il olmasını isteyenler, il olacağız diye kamuoyu oluşturmaya çalışanlar birden Büyükşehir'e bağlanmanın avantajlarını dillendirmeye başlayıverdiler.

"Büyükşehir Yasası" tartışıldığı günlerde gazetelerde ve kamuoyunda daha büyük bir belediyeye bağlandığımız için hizmetlerin daha kaliteli ve hızlı olacağı söylenip duruyordu. Ancak yaşanan sürece baktığımız zaman hiç de söylendiği gibi olmadı.

Alanyurt Belediyesi kapatılıp İnegöl Belediyesine, oradan da Büyükşehir Belediyesine bağlandığı günden beri yapılan hizmetlere bakarsak bırakın üstüne bir "artı" koymayı "eksi" hanesi sanki daha kabarık.

Önceden karşımızda bir muhatap bulabiliyorduk hemen gidip kapısını çalabileceğimiz. Şimdi o da vatandaş olarak bizim elimizden alındı.

Ben, en başta yol ve ulaşım hizmetleri konusunda vatandaş olarak rahatsızım. Ben burada ikamet etmeye başladığımdan beri yol ve ulaşım hizmetleri konusunda Büyükşehir belediyesinden hiçbir fayda görmedim.Küçücük Alanyurt Belediyesi'nin yaptığı yolları kocaman Büyükşehir belediyesi tamir edemiyor mu?

Alanyurt Mahallesi'nde artık yollar yol olmaktan çıkmıştır. Çukur ya da kasis kelimeleriyle bile ifade edilemeyecek kadar kötü durumdadır. Resmen artık hendekler ve kanallar içinde taşıt kullanıyoruz.

Araçların işinde sarsıla sarsıla turşuya dönüyoruz. Eğer özel aracınız yok da toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız içiniz dışınıza çıkmadan inmeniz mümkün değildir.Hele bir de rahatsızsanız hiç şansınız yok.

Çukurlardan çukur seçerek, hendeklerden hendek seçerek taşıt kullanmaya çalışıyoruz.Çünkü zaten yol demeye bin şahit lazım.araçlarda meydana gelen maddi hasarlar "cep faresi " gibi her gün cebimizi kemirmekte.

Sanayiden çıkamaz olduk.Rot balans ayarı yaptırmaktan bıktık.Hendeklerden kaçarken yaşanan kazaları saymıyorum bile.abarttığımı düşünenler olabilir. Eğer öyle düşünen varsa bir gün çıkıp Alanyurt'u bir gezsin.

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

En işlek caddelerde bile durumun ne kadar vahim olduğunu görürler. Zira çektiğim fotoğraflar inşaat bölgelerine veya kenar sokaklara ait değil,bilakis en işlek caddelere aittir. Kaldırımlar ise kenar sokaklarda otluk ve dikenliktir. Rögar kapakları ise evlere şenliktir.Ya bir çukurun içindedir ya da taşıtların altına çarpacak kadar yüksekte.Görmezseniz ne lastik bırakır yarılmadık ne balans.

Bir bakan ziyaret edecek olsa en azından geçiş güzergahının tamir edildiğine birçok kez şahit olduk başka yerlerde. Ama Alanyurt'a bir bakan da gelmeyince biz artık ümidi kestik.

Alanyurt küçük bir mahalle ya da sokak değildir. Ciddi bir nüfusa sahiptir. Ve bu nüfus herkes kadar hizmeti hak etmektedir. Burasının bir otel gibi görme alışkanlığından vazgeçilmelidir.

Artık "Alanyurt sakinleri" hizmet beklemektedirler. Hem de bir an önce...