İnegöl Kültür Vakfının düzenlediği serginin açılışına katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğle namazını İshakpaşa Camii'nde kıldı. Aktaş, namaz çıkışı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden arandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Aktaş, hem şaşkınlık yaşadı hem de büyük bir mutluluk yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aktaş'tan Amerika'daki tedavisinin ardından İnegöl'e gelen minik Kayra hakkında bilgi aldı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazası öncesinde Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında bir araya geldi İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazası öncesinde Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında bir araya geldi

İNEGÖL'E SELAM SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesindeki ayrıntıları açıklayan Aktaş, "Öğle namazını İshakpaşa camiinde kıldık. Dua esnasında bir numaradan çağrı geldi. Tanımadığım bir numaraydı. Telefonu açtığımda Cumhurbaşkanımızı, bağlayacaklarını söylediler. Ben de apar topar dışarı çıktım. Yaklaşık 5 dakikalık bir konuşma yaptık. Biz zaten biliyoruz Cumhurbaşkanımızın ne kadar hamiyetperver ne kadar memleket sevdalısı olduğunu ama bunu bizatihi yaşayarak da görmüş olduk. İnanın çok mutlu oldum; hem bir belediye başkanı olarak hem de bir vatandaş olarak. Cumhurbaşkanımızın arama nedeni bu gün ulusal basına konu olan Kayra çocuğumuzla alakalıydı. Kayra'nın ve ailesinin şu anki durumu nedir neler yapılabilir noktasında ayrıntılı bilgi kendisine verdim. Aile bizim de takibimizde olan bir aile. Cumhurbaşkanımız İnegöl'ü çok iyi biliyor. Burada da çok kadim dostları var. Özellikle bütün İnegöl'e ve dostlarımıza ayrı ayrı selamlarımızı iletmemi istedi" dedi. Aktaş, Erdoğan'ı İnegöl'e de davet etti.

ABD'DE TEDAVİ OLUYOR

İnegöl'de 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve şu ana kadar 70 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan 8 yaşındaki Kayra Yaman, ABD'deki tedavisi tamamlanmasını ardından İnegöl'e dönmüştü. Kayra dün yeniden ulusal gündeme konu olmuştu.